Čoko torta sa slatkim hlebom

Sastojci:

Čokoladna glazura

  • 100g Menaž čokolade ili Menaž crnih čoko dugmića
  • 2-3 kašike mleka, ulja ili vode

Priprema:

1. Brašno, suvi kvasac i šećer pomešajte u većoj posudi, zatim dodaje mlaku vodu. Promešajte varjačom, zatim umesite testo rukama. Postepeno dodajte so, jaja, kakao prah, omekšali puter i rastopljenu Menaž čokoladu ili Menaž crne čoko dugmiće. Mešajte sve dok ne dobijete kompaktno testo.

2. Pokrijte posudu sa testo kuhinjskom krpom i ostavite da se podigne na toplom mestu oko dva sata. Zatim prekrijte posudu prijanjajućom folijom i ostavite u frižideru da se diže još najmanje tri do četiri sata. Idealno preko noći.

3. Pre pečenja ostavite testo na sobnoj temperaturi. Četvrtasti kalup za hleb podmažite, sipajte testo i ostavite na toplom mestu još dva sata. Možete testo peći i u kalupu za mafine kako biste dobili manje slatke kolače.

4. Uključite rernu da se greje na 180°C, a slatki hleb pecite između 35 minuta i 40 minuta. Isključite i ostavite da se ohladi. 

5. Kada se slatki hleb ohladi, izvadite iz kalupa i stavite na tanjir ili postolje. Prelijte čokoladnom glazurom od istopljene Menaž čokolade ili Menaž crnih čoko dugmića.

Slični recepti