Čokoladna Banoffee Pita

Sastojci:

Kora od keksa

Karamel preliv

  • 350g kokosovog ili kondenzovanog mleka
  • 100g šećera šećera
  • 100g margarina
  • Kašičica ekstrakta vanile
  • Prstohvat soli

…i još:

Priprema:

1. Štark Petit Beurre keks sameljite u blenderu ili usitnite oklagijom tako da dobijete finu strukturu. Margarin rastopite i dodajte u posudu sa mlevenim keksom i promešajte.

2. Podlogu od keksa ravnomerno rasporedite i “utapkajte” u okrugli kalup prečnika oko 24cm po dnu i ivici. Ostavite u frižideru dok fil ne bude gotov.

3. Kokosovo ili kondenzovano mleko, šećer, margarin, prstohvat soli i ekstrakt vanile stavite u veću posudu za mešanje, zatim na šporet i ostavite da se svi sastojci rastope i zgusnu na srednjoj vatri. Dobijeni preliv od karamele zatim izlijte preko podloge od keksa.

4. Banane isecite na komade, prelijte limunovim sokom i rasporedite preko preliva od karamele.

5. Slatu pavlaku penasto umutite i dodajte rendanu Menaž čokoladu ili Menaž crne čoko dugmiće i promešajte, zatim rasporedite preko komadića banane. Kao dekoraciju dodajte još malo rendane Menaž čokolade ili Menaž crnih čoko dugmića.

Slični recepti