Čokoladna Broj torta

Autor:
Sandra Stojiljkovic Cvetkovic

Kategorije:

Sastojci:

Kore

  • 4 jaja
  • 12 kašika šećera
  • 8 kašika meda
  • 150 g margarina
  • 20 kašika mleka
  • 1200 g brašna
  • 2 kašike kakao praha
  • 1 kesica praška za pecivo

Fil

  • 1 l mleka
  • 8 kašika šećera
  • 4 kesice pudinga od čokolade
  • 200g Menaž čokolade
  • 200g margarina

Priprema:

  1. Jaja penasto umutite sa šećerom, pa im dodajte med, margarin, mleko, a na kraju i brašno pomešano sa praškom za pecivo i kakao prahom. Ukoliko je smesa suviše retka, dodajte još malo brašna. Testo podelite na osam loptica približno jednakih veličina. Svaku lopticu stavite u kesu zapremine 4 litra i razvijte celom dužinom. Tako uradite sa svim lopticama. Razvučene kore stavite da odstoje najmanje sat vremena u frižideru. Nakon tog vremena, pažljivo skinite kesu i, uz pomoć skalpela, izrežite broj po želji. Tako uradite sa svim preostalim korama. Pecite kore na poleđini velikog pleha u rerni prethodno zagrejanoj na 180°C oko 7- 8 minuta. Tako uradite i sa preostalim korama.
  2. Malo mleka odvojite, pa u njemu umešajte puding od čokolade. U preostalo mleko dodajte šećer, pa zakuvajte puding u mleku koje kuva. Dok je još vruće, dodajte Menaž čokoladu i mešajte dok se sasvim istopi. Ostavite da se sasvim ohladi. Margarin penasto umutite, pa dodajte kašiku po kašiku ohlađenog fila.
  3. Stavite jednu koru, pa preko nanesite malo fila uz pomoć poslastičarske vrećice. Preklopite drugom korom, pa ponovite postupak. Ukrasite po želji.

Slični recepti