Koristimo kolačiće kako bismo vam omogućili najbolje moguće iskustvo na sajtu. Kolačići su male tekstualne datoteke a informacije o njima se skladište u vašem pretraživaču. Informacije imaju funkciju da prepoznaju posetioce koji se vraćaju na sajt i da nam pomognu da uvidimo koja sekcija na sajtu je vama najkorisnija ili najzanimljivija.
Čokoladna Broj torta
Sastojci:
Kore
- 4 jaja
- 12 kašika šećera
- 8 kašika meda
- 150 g margarina
- 20 kašika mleka
- 1200 g brašna
- 2 kašike kakao praha
- 1 kesica praška za pecivo
Fil
- 1 l mleka
- 8 kašika šećera
- 4 kesice pudinga od čokolade
- 200g Menaž čokolade
- 200g margarina
Priprema:
- Jaja penasto umutite sa šećerom, pa im dodajte med, margarin, mleko, a na kraju i brašno pomešano sa praškom za pecivo i kakao prahom. Ukoliko je smesa suviše retka, dodajte još malo brašna. Testo podelite na osam loptica približno jednakih veličina. Svaku lopticu stavite u kesu zapremine 4 litra i razvijte celom dužinom. Tako uradite sa svim lopticama. Razvučene kore stavite da odstoje najmanje sat vremena u frižideru. Nakon tog vremena, pažljivo skinite kesu i, uz pomoć skalpela, izrežite broj po želji. Tako uradite sa svim preostalim korama. Pecite kore na poleđini velikog pleha u rerni prethodno zagrejanoj na 180°C oko 7- 8 minuta. Tako uradite i sa preostalim korama.
- Malo mleka odvojite, pa u njemu umešajte puding od čokolade. U preostalo mleko dodajte šećer, pa zakuvajte puding u mleku koje kuva. Dok je još vruće, dodajte Menaž čokoladu i mešajte dok se sasvim istopi. Ostavite da se sasvim ohladi. Margarin penasto umutite, pa dodajte kašiku po kašiku ohlađenog fila.
- Stavite jednu koru, pa preko nanesite malo fila uz pomoć poslastičarske vrećice. Preklopite drugom korom, pa ponovite postupak. Ukrasite po želji.