Čokoladna gnezda

Autor:
vladimirbilja

Kategorije:

Sastojci:

 

 

Priprema:

  1. U šerpu na tihoj vatri stavite vodu, šećer, margarin i Menaž čokoladu da se istope i ostavite da smesa provri.
  2. Kada provri, sklonite sa vatre i dodajte mlevene orahe, kao i mleveni Štark Avala keks.
  3. Smesu umesite tako da se svi sastojci sjedine, zatim ostavite sa strane da se dobro ohladi. Nakon što se smesa za čokoladna gnezda ohladi, vlažnom rukom formirajte kuglice željene veličine.
  4. Svaku kuglicu uvaljajte u seckane orahe, a zatim prstom pravite udubljenje na sredini kuglice kako biste dobili oblik gnezda. U poslastičarski špric sipajte čokoladni krem po izboru i punite gnezda. Ostavite na hladnom mestu da se dobro stegnu pre služenja.

Slični recepti