Koristimo kolačiće kako bismo vam omogućili najbolje moguće iskustvo na sajtu. Kolačići su male tekstualne datoteke a informacije o njima se skladište u vašem pretraživaču. Informacije imaju funkciju da prepoznaju posetioce koji se vraćaju na sajt i da nam pomognu da uvidimo koja sekcija na sajtu je vama najkorisnija ili najzanimljivija.
Čokoladna gnezda
Sastojci:
- 200g šećera
- 150g margarina
- 100g Menaž čokolade
- 250g mlevenih oraha
- 250g Štark Avala keksa
- 200ml vode
- Čokoladni krem po izboru
Priprema:
- U šerpu na tihoj vatri stavite vodu, šećer, margarin i Menaž čokoladu da se istope i ostavite da smesa provri.
- Kada provri, sklonite sa vatre i dodajte mlevene orahe, kao i mleveni Štark Avala keks.
- Smesu umesite tako da se svi sastojci sjedine, zatim ostavite sa strane da se dobro ohladi. Nakon što se smesa za čokoladna gnezda ohladi, vlažnom rukom formirajte kuglice željene veličine.
- Svaku kuglicu uvaljajte u seckane orahe, a zatim prstom pravite udubljenje na sredini kuglice kako biste dobili oblik gnezda. U poslastičarski špric sipajte čokoladni krem po izboru i punite gnezda. Ostavite na hladnom mestu da se dobro stegnu pre služenja.