Koristimo kolačiće kako bismo vam omogućili najbolje moguće iskustvo na sajtu. Kolačići su male tekstualne datoteke a informacije o njima se skladište u vašem pretraživaču. Informacije imaju funkciju da prepoznaju posetioce koji se vraćaju na sajt i da nam pomognu da uvidimo koja sekcija na sajtu je vama najkorisnija ili najzanimljivija.
Čokoladna kapija sa sladoledom od vanile
Sastojci:
- 200g Menaž čokolade ili Menaž crnih čoko dugmića
- 120g putera
- 4 jaja
- 100g šećera
- 80g brašna
- Pakovanje vanilinog šećera
- Prstohvat soli
- Sladoled od vanile
…i još:
- Puter za podmazivanje silikonskih kalupa
Priprema:
1. Uključite rernu na 180°C da se greje. Pripremite 6 silikonskih kalupa okruglog oblika i podmažite puterom.
2. Menaž čokoladu iseckajte na komadiće ili iskoristite Menaž čoko dugmiće. U odvojenoj posudi na šporetu otopite puter na najnižoj temperaturi, sklonite sa ringle, zatim dodajte Menaž čokoladu i mešajte dok se ne istopi.
3. U odvojenoj posudi pomešajte jaja, šećer, vanilin šećer i prstohvat soli, zatim umutite mikserom dok ne dobijete penastu smesu. Dodajte otopljeni puter i Menaž čokoladu i umešajte, na kraju umutite i brašno.
4. Kašikom ravnomerno rasporedite smesu u kalupe i pecite na srednjoj rešetki tačno 13 minuta. Izvadite iz kalupa pažljivo i servirajte na tanjir vrlo pažljivo.
5. Pospite kakao prahom i servirajte uz kuglu omiljenog sladola od vanile.