Čokoladna kapija sa sladoledom od vanile

Sastojci:

…i još:

  • Puter za podmazivanje silikonskih kalupa

Priprema:

1. Uključite rernu na 180°C da se greje. Pripremite 6 silikonskih kalupa okruglog oblika i podmažite puterom.

2. Menaž čokoladu iseckajte na komadiće ili iskoristite Menaž čoko dugmiće. U odvojenoj posudi na šporetu otopite puter na najnižoj temperaturi, sklonite sa ringle, zatim dodajte Menaž čokoladu i mešajte dok se ne istopi. 

3. U odvojenoj posudi pomešajte jaja, šećer, vanilin šećer i prstohvat soli, zatim umutite mikserom dok ne dobijete penastu smesu. Dodajte otopljeni puter i Menaž čokoladu i umešajte, na kraju umutite i brašno. 

4. Kašikom ravnomerno rasporedite smesu u kalupe i pecite na srednjoj rešetki tačno 13 minuta. Izvadite iz kalupa pažljivo i servirajte na tanjir vrlo pažljivo.

5. Pospite kakao prahom i servirajte uz kuglu omiljenog sladola od vanile.

Slični recepti