Čokoladna panakota

Sastojci:

  • 6g želatina u prahu
  • 60 g slatke pavlake, 36% masti 
  • 200g punomasnog mleka
  • 100g šećera 
  • Ekstarkt vanile po ukusu
  • 250g Menaž čokolade
  • Za dekoraciju
  • 125g slatke pavlake, 36% masti 
  • 30g rendane Menaž čokolade

Priprema:

1. Stavite želatin u 36g ledene vode i ostavite da stoji da „procveta“. 

2. Čokoladu sitno iseckajte. Sipajte pavlaku, mleko i šećer u šerpu. Dodajte vanilu. Polako dovedite smesu do ključanja povremeno mešajući. Kad smesa proključa, stavite šerpu sa strane i ubacite komadiće Menaž čokolade dok smesa ne bude sasvim homogena i glatka. Dodajte želatin u smesu i mešajte sve dok se sasvim ne rastopi i smesa ne bude sasvim homogena. 

3. U pripremljenih 8 čaša sipajte po 150g i ostavite da se sasvim ohlade. Prekrijte plastičnom folijom i stavite u frižider da se hladi dok ne očvrsne barem 6 sati, ili preko noći. 

4. Kada ste spremni za serviranje, umutite 125g slatke pavlake i kašičicom sipajte u čaše. Pospite rendanom Menaž čokoladom i dodajte odozgo sveže jagode ili neko drugo voće. 

Slični recepti