Koristimo kolačiće kako bismo vam omogućili najbolje moguće iskustvo na sajtu. Kolačići su male tekstualne datoteke a informacije o njima se skladište u vašem pretraživaču. Informacije imaju funkciju da prepoznaju posetioce koji se vraćaju na sajt i da nam pomognu da uvidimo koja sekcija na sajtu je vama najkorisnija ili najzanimljivija.
Čokoladna posna torta
Sastojci:
Smesa
- 300g posnog margarina
- 120g šećera u prahu
- 1 kesica vanilin šećera
- 600g Štark Avala keksa
- 300ml gaziranog soka od pomorandže
Glazura
- 150 g Menaž čokolade
- 3 kašike ulja
Priprema:
- Smesa: Mikserom umutite margarin sa śećerom u prahu i vanilin šećerom. Dodajte 300g mlevenog Štark Avala keksa,150 ml soka i mutite mikserom. Zatim dodajte još 300g mlevenog Štark Avala keksa i 150 ml soka, pa sjedinite mikserom. Obruč za tortu stavite na tacnu i rasporedite pripremljenu smesu.
- Glazura: Menaž čokoladu polomite na kockice, stavite u šerpu, dodajte ulje i otopite na pari. Čokoladnu glazuru nanesite preko smese i ostavite u frižider da prenoći.
- Sutradan izvadite tortu iz zamrzivača i uklonite obruč. Tortu secite na parčiće željene veličine, servirajte i poslužite.