Čokoladna posna torta

Autor:
Pavlovic Vesna

Kategorije:

Sastojci:

Smesa

  • 300g posnog margarina
  • 120g šećera u prahu
  • 1 kesica vanilin šećera
  • 600g Štark Avala keksa
  • 300ml gaziranog soka od pomorandže

Glazura

Priprema:

  1. Smesa: Mikserom umutite margarin sa śećerom u prahu i vanilin šećerom. Dodajte 300g mlevenog Štark Avala keksa,150 ml soka i mutite mikserom. Zatim dodajte još 300g mlevenog Štark Avala keksa i 150 ml soka, pa sjedinite mikserom. Obruč za tortu stavite na tacnu i rasporedite pripremljenu smesu.
  2. Glazura: Menaž čokoladu polomite na kockice, stavite u šerpu, dodajte ulje i otopite na pari. Čokoladnu glazuru nanesite preko smese i ostavite u frižider da prenoći.
  3. Sutradan izvadite tortu iz zamrzivača i uklonite obruč. Tortu secite na parčiće željene veličine, servirajte i poslužite.

Slični recepti