Čokoladna rođendanska torta

Autor:
Sandra Stojiljkovic Cvetkovic

Kategorije:

Sastojci:

Kora

  • 300g šećera
  • 400ml vode
  • 5 kašika ulja
  • 3 kašike džema
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • 400g brašna
  • 2 kašike kakao praha
  • 100g mlevenih oraha
  • 50g mlevenog Štark Avala keksa

Fil

Dekoracija

Priprema:

  1. Sastojke za koru redom dodajte i sve sjedinite ručnim mešanjem. Veliki pleh od šporeta obložite pek papirom i izlijte pripremljenu smesu. Pecite 20- ak minuta u prethodno zagrejanoj rerni na 180°C. Deo mleka odvojite, pa u njega dodajte puding i sve dobro izmešajte. U preostalo mleka dodajte šećer, pa skuvajte puding na uobičajen način. U vruće mleko dodajte čokoladu i mešajte sve vreme da se istopi. Ostaviti sa strane da se ohladi.
  2. Penasto umutite margarin i šećer u prahu, pa dodajte kašiku po kašiku ohlađenog fila. Sve penasto umutite, pa dodajte mlevene orahe i mleveni Štark Avala keks.
  3. Pečenu i ohlađenu koru podelite na tri jednaka dela. Ređajte: kora- fil- kora- fil- kora- fil i tako redom. Po želji premažite slatkom pavlakom.
  4. Menaž čoko dugmiće otopite na pari zajedno sa uljem i margarinom, pa izlijte na reljefnu foliju sa kružićima. Premažite u dubljem sloju, pa stavite u zamrzivač da se lepo ohladi i stegne. Zatim,  pažljivo odlepite sa folije i prislonite sa sve četiri strane torte. Dodatno ukrasite umućenom slatkom pavlakom.

Slični recepti