Priprema:
1. Zagrejte rernu na 180°C. Pleh po izboru, najbolje pravougaonog oblika, podmažite i pospite kakao prahom.
2. Podloga za tortu: U dublju posudu stavite brašno, kakao prah, šećer, prašak za pecivo i sodu bikarbonu i dobro sjedinite. Dodajte ulje, mineralnu vodu i kašiku voćnog sirćeta. Još jednom kratko promešajte. Smesu za koru izlijte u pleh i pecite oko 30 minuta. Nakon što se ispeče, ostavite da se ohladi u kalupu, zatim izvadite.
3. Isti kalup u kojem ste pekli koru operite, osušite i obložite prijanjajućom folijom. Dodajte pečenu koru.
4. Sladolede ostavite na sobnoj temperaturi da se malo odmrznu. Preko podloge premažite najpre sloj sladoleda od čokolade, zatim slojem sladoleda sa ukusom kikirikija ili karamele. Zagladite špatulom i stavite u zamrzivač najmanje dva sata da se stegne. Najbolje i duže.
5. Pre posluživanja izvadite tortu iz zamrzivača najmanje sat vremena ranije. U ovom koraku je možete preliti prohlađenom čokoladnom glazurom, pospite kikirikijem i stavite u frižider.