Koristimo kolačiće kako bismo vam omogućili najbolje moguće iskustvo na sajtu. Kolačići su male tekstualne datoteke a informacije o njima se skladište u vašem pretraživaču. Informacije imaju funkciju da prepoznaju posetioce koji se vraćaju na sajt i da nam pomognu da uvidimo koja sekcija na sajtu je vama najkorisnija ili najzanimljivija.
Čokoladna torta
Sastojci:
Kora
- 3 jaja
- 3 kašike šećera
- 3 kašike brašna
- 2 kašike kakao praha
- pola kesice praška za pecivo
Fil
- 200ml slatke pavlake
- 200g Menaž čokolade
Priprema:
- Kora: Mikserom mutite jaja i postepeno dodajte prvo šećer, pa brašno, zatim kakao prah i na kraju prašak za pecivo. Kada sjedinite sve sastojke, izlijte ih u pleh koji ste prethodno obložili papirom za pečenje. Pecite koru 15-20 minuta na 180°C. Kada se kora ispeče i ohladi, podelite je na dva dela i svaki deo poprskajte mlekom.
- Fil: Dok se kora peče zagrejte slatku pavlaku dok ne proključa, onda je sklonite sa vatre i dodajte Menaž čokoladu u fil i mešajte dok se ne sjedini. Ostavite sa strane da se prohladi fil i onda ga pustite da se dodatno rashladi u frižideru. Nakon što se ohladi, mikserom mutite fil dok ne postane penast i čvrst.