Čokoladna torta

Sastojci:

Kora

  • 3 jaja
  • 3 kašike šećera
  • 3 kašike brašna
  • 2 kašike kakao praha
  • pola kesice praška za pecivo

Fil

 

Priprema:

  1. Kora: Mikserom mutite jaja i postepeno dodajte prvo šećer, pa brašno, zatim kakao prah i na kraju prašak za pecivo. Kada sjedinite sve sastojke, izlijte ih u pleh koji ste prethodno obložili papirom za pečenje. Pecite koru 15-20 minuta na 180°C. Kada se kora ispeče i ohladi, podelite je na dva dela i svaki deo poprskajte mlekom.
  2. Fil: Dok se kora peče zagrejte slatku pavlaku dok ne proključa, onda je sklonite sa vatre i dodajte Menaž čokoladu u fil i mešajte dok se ne sjedini. Ostavite sa strane da se prohladi fil i onda ga pustite da se dodatno rashladi u frižideru. Nakon što se ohladi, mikserom mutite fil dok ne postane penast i čvrst.

Slični recepti