Koristimo kolačiće kako bismo vam omogućili najbolje moguće iskustvo na sajtu. Kolačići su male tekstualne datoteke a informacije o njima se skladište u vašem pretraživaču. Informacije imaju funkciju da prepoznaju posetioce koji se vraćaju na sajt i da nam pomognu da uvidimo koja sekcija na sajtu je vama najkorisnija ili najzanimljivija.
Čokoladna torta
Sastojci:
- 3 manja pakovanja Štark Piškota
- 2 jaja
- 1 kesica vanil šećera
- 4 kašike kristal šećera
- 4 kašike oštrog brašna
- 100g Menaž čokolade
- 125 margarina
- 4+2 dl mleka
- 2 dl slatke pavlake
- čokoladni šlag
Priprema:
- Umutite jaja sa vanilin šećerom i kristal sećerom, dodajte brašno i razmutite sa 1dl mleka, pa sve skuvajte u ostalih 3dl mleka.
- U vruće mleko stavite Menaž čokoladu i margarin i dobro izmešajte da se rastopi i ostavite da se ohladi. Ohlađenu smesu umutite mikserom, dodajte slatku pavlaku i zajedno umutite.
- Štark Piškote umačite u 2 dl mleka i slažite po dnu i okolo kalupa na rasklopu.
- Izrucite ceo fil, poravnajte i po vrhu poređajte piškote i ostavite u frižider na hlađenje 3-4 sata, najbolje preko noći.
- Skinite kalup i ukrasite po zelji cokoladnim šlagom.