Čokoladna torta na štapiću

Sastojci:

Za smesu

Za ganaš

  • 200g mlečne čokolade
  • 50ml mleka

Za dekoraciju

  • 100g Menaž čokolade ili Menaž crnih čoko dugmića
  • 20ml mleka
  • po potrebi Menaž beli čoko dugmići
  • po potrebi šarene mrvice
  • po potrebi mlečna čokolada
  • po potrebi plastični štapići

Priprema:

1. Za smesu: U dublju posudu sipajte mleveni Štark Avala ili Štark Petit Beurre keks, dodajte mlevene orahe, prah  šećer i promešajte. Menaž čokoladu i margarin otopiti u mikrotalasnoj pećnici ili na šporetu na niskoj temperaturi. U posudu sa keksom, orasima i šećerom dodajte gazirani sok od pomorandže, zatim otopljenu Menaž čokoladu i margarin i izmešajte špatulom. Papir za pečenje stavite na tacnu ili pleh po izboru, preko obruč za tortu i ravnomerno rasporedite pripremljenu smesu. Dobro je utapkajte po dnu. 

2. Za ganaš: Čokoladu i mleko otopite u mikrotalasnoj pećnici ili na šporetu na niskoj temperaturi, izmešajte i razmađite preko smese od keksa. Ostavite u frižider da odstoji dva sata.

3. Dekoracija: Otopite 30g Menaž čokolade, a zasebno u odvojenoj posudi otopite 70g Menaž čokolade i mleko.

4. Tortu izvadite iz frižidera i pažljivo uklonite obruč. Velikim, oštrim nožem secite tortu na parčad željene veličine.

5. Svaki štapić umočite u otopljenu Menaž čokoladu i štapić zabodite u parče torte (do polovine) i odmaknite ih jedno od drugog dok se ne preliju otopljenom Menaž čokoladom i mlekom.

6. U kesu za šlag ili poslastičarski špric sipajte otopljenu čokoladu i mleko i prelijte preko svakog parčeta torte. Vratite ih zatim jedno uz drugo na tacnu po izboru. Za kraj, svako parče ukrasite šarenim mrvicama, dekorišite Menaž belim čoko dugmićima i rasporediti seckanu mlečnu čokoladu.

Slični recepti