Koristimo kolačiće kako bismo vam omogućili najbolje moguće iskustvo na sajtu. Kolačići su male tekstualne datoteke a informacije o njima se skladište u vašem pretraživaču. Informacije imaju funkciju da prepoznaju posetioce koji se vraćaju na sajt i da nam pomognu da uvidimo koja sekcija na sajtu je vama najkorisnija ili najzanimljivija.
Čokoladna torta sa pomorandžom
Sastojci:
Biskvit
- 2 jaja
- 1/2 šolje šećera
- 1 kesica vanilin šećera
- 80ml ulja
- 1/2 šolje brašna
- 1/2 šolje kakao praha
- 1/3 kašičice praška za pecivo
- 1 kašičica rendane kore od pomorandže
Fil
- 100g Menaž čokolade
- 150ml slatke pavlake
- 5 kašika soka od pomorandže
Priprema:
- Biskvit: Umutite jaja sa šećerom, pa im dodajte vanilin šećer i ulje, zatim ponovo mutite. Brašno, kakao prah, prašak za pecivo i koru pomorandže sjedinite, pa umešajte u prethodnu smesu. Modlu prečnika 20cm obložite papirom za pečenje, izlijte smesu i pecite 20 minuta u rerni zagrejanoj na 150°C.
- Fil: Istopite čokoladu sa slatkom pavlakom uz često mešanje. Smesa ne treba da proključa, kada se čokolada istopi, sklonite je sa ringle. Ostavite čokoladu da se hladi na sobnoj temperaturi, a potom u frižideru oko 1 sat. Kada se fil ohladi, umutite ga mikserom.
- Biskvit prelijte sa 5 kašika soka od pomorandže, zatim ga premažite filom i dekorišite po želji.