Čokoladna torta sa pomorandžom

Autor:
gaspar.kristina

Kategorije:

Sastojci:

Biskvit

  • 2 jaja
  • 1/2 šolje šećera
  • 1 kesica vanilin šećera
  • 80ml ulja
  • 1/2 šolje brašna
  • 1/2 šolje kakao praha
  • 1/3 kašičice praška za pecivo
  • 1 kašičica rendane kore od pomorandže

Fil

 

Priprema:

  1. Biskvit: Umutite jaja sa šećerom, pa im dodajte vanilin šećer i ulje, zatim ponovo mutite. Brašno, kakao prah, prašak za pecivo i koru pomorandže sjedinite, pa umešajte u prethodnu smesu. Modlu prečnika 20cm obložite papirom za pečenje, izlijte smesu i pecite 20 minuta u rerni zagrejanoj na 150°C.
  2. Fil: Istopite čokoladu sa slatkom pavlakom uz često mešanje. Smesa ne treba da proključa, kada se čokolada istopi, sklonite je sa ringle. Ostavite čokoladu da se hladi na sobnoj temperaturi, a potom u frižideru oko 1 sat. Kada se fil ohladi, umutite ga mikserom.
  3. Biskvit prelijte sa 5 kašika soka od pomorandže, zatim ga premažite filom i dekorišite po želji.

Slični recepti