Koristimo kolačiće kako bismo vam omogućili najbolje moguće iskustvo na sajtu. Kolačići su male tekstualne datoteke a informacije o njima se skladište u vašem pretraživaču. Informacije imaju funkciju da prepoznaju posetioce koji se vraćaju na sajt i da nam pomognu da uvidimo koja sekcija na sajtu je vama najkorisnija ili najzanimljivija.
Čokoladne kocke
Sastojci:
- 300g Petit beurre keksa
- 100g seckanih oraha (ili lešnika)
- 200ml mleka
- 100g šećera
- 200g putera
- 60g kakao praha
- 50g Menaž
Za glazuru:
- 150g Menaž čokolade
- 150ml slatke pavlake
Priprema:
- Izmrvite keks i orašaste plodove na sitne delove (nemojte blendirati).
- U šerpici sjedinite mleko, šećer, puter, kakao prah i 50g Menaž čokolade. Zagrejte na srednjoj vatri dok se svi sastojci ne istope i povežu.
- Prelijte toplu smesu preko izmrvljenog keksa i oraha. Dobro promešajte dok se sve ne sjedini. Prebacite smesu u pleh prečnika 20cm, poravnajte i stavite u zamrzivač na 15-20 minuta.
- Dok se torta hladi, otopite 150g čokolade sa 150ml slatke pavlake na pari ili na laganoj vatri. Mešajte dok ne dobijete glatku glazuru.
- Izvadite tortu iz zamrzivača i prelijte je pripremljenom glazurom. Ostavite tortu da odstoji u frižideru 24 sata kako bi se ukusi sjedinili.
- Dekoracija
Pre služenja pospite tortu kakao prahom za prefinjen izgled i secite na kocke.