Koristimo kolačiće kako bismo vam omogućili najbolje moguće iskustvo na sajtu. Kolačići su male tekstualne datoteke a informacije o njima se skladište u vašem pretraživaču. Informacije imaju funkciju da prepoznaju posetioce koji se vraćaju na sajt i da nam pomognu da uvidimo koja sekcija na sajtu je vama najkorisnija ili najzanimljivija.
Čokoladne palačinke sa filom od jabuka
Sastojci:
Testo za palačinke
- 300ml mleka
- 300ml vode
- 3 jaja
- 400g brašna
- 2 kesice vanilinog šećera
- 1-2 kašike šećera
- Prstohvat soli
- Sok i rendana kora jednog limuna
- Menaž čokolada 100g
Još:
- Ulje za prženje čokoladnih palačinki
Nadev od jabuka
- 3-4 jabuke
- Kašičica cimeta
- 2 kašike soka od limuna
- Kašika putera ili margarina
- 70g šećera
Priprema:
1. Testo za palačinke: U posudu za mešanje dodajte jaja, prstohvat soli, šećer i vanilin šećer, mleko i dobro umutite mikserom. Dodajte brašno nakon što ga prosejete, ponovo umutite i vodu dodajte po potrebi tako da smesa postane laka za razlivanje. Dodajte i preostale sastojke – rastopljenu Menaž čokoladu, sok i rendanu koru limuna i promešajte špatulom ili varjačom. Ostavite testo da odstoji oko 30 minuta pre nego što počnete sa pečenjem.
2. Palačinke pržite u zagrejanom tiganju na malo ulja kao i do sada.
3. Nadev od jabuka: Jabuke operite, oljuštite i isecite na sitnije komade. U tiganju istopite kašiku ili dve putera ili margarina i dodajte dok od limuna, šećer i cimet, sačekajte da dobijete masu zlatne boje. Dodajte sitno iseckane jabuke i dobro promešajte. Smanjite temperaturu i ostavite nekoliko minuta da jabuke omekšaju.
4. Svaku palačinku premažite nadevom od jabuka i uvijte u rolnicu. Ukoliko volite vruć nadev, filujte palačinke čim bude spreman, u suprotnom, sačekajte barem 30 minuta da se nadev ohladi.
5. Ukoliko želite posnu varijantu, mleko zamenite kiselom vodom ili povećajte količinu obične vode, dodajte kašičicu praška za pecivo i izbacite jaja.