Čokoladne palačinke sa filom od jabuka

Sastojci:

Testo za palačinke 

  • 300ml mleka
  • 300ml vode
  • 3 jaja
  • 400g brašna
  • 2 kesice vanilinog šećera
  • 1-2 kašike šećera
  • Prstohvat soli
  • Sok i rendana kora jednog limuna
  • Menaž čokolada 100g

Još:

  • Ulje za prženje čokoladnih palačinki

Nadev od jabuka

  • 3-4 jabuke
  • Kašičica cimeta
  • 2 kašike soka od limuna
  • Kašika putera ili margarina
  • 70g šećera

Priprema:

1. Testo za palačinke: U posudu za mešanje dodajte jaja, prstohvat soli, šećer i vanilin šećer, mleko i dobro umutite mikserom. Dodajte brašno nakon što ga prosejete, ponovo umutite i vodu dodajte po potrebi tako da smesa postane laka za razlivanje. Dodajte i preostale sastojke – rastopljenu Menaž čokoladu, sok i rendanu koru limuna i promešajte špatulom ili varjačom. Ostavite testo da odstoji oko 30 minuta pre nego što počnete sa pečenjem. 

2. Palačinke pržite u zagrejanom tiganju na malo ulja kao i do sada.

3. Nadev od jabuka: Jabuke operite, oljuštite i isecite na sitnije komade. U tiganju istopite kašiku ili dve putera ili margarina i dodajte dok od limuna, šećer i cimet, sačekajte da dobijete masu zlatne boje. Dodajte sitno iseckane jabuke i dobro promešajte. Smanjite temperaturu i ostavite nekoliko minuta da jabuke omekšaju.

4. Svaku palačinku premažite nadevom od jabuka i uvijte u rolnicu. Ukoliko volite vruć nadev, filujte palačinke čim bude spreman, u suprotnom, sačekajte barem 30 minuta da se nadev ohladi.

5. Ukoliko želite posnu varijantu, mleko zamenite kiselom vodom ili povećajte količinu obične vode, dodajte kašičicu praška za pecivo i izbacite jaja. 

Slični recepti