Čokoladne profiterole

Autor:
Pavlovic Vesna

Kategorije:

Sastojci:

Testo za profiterole

  • 4 jaja
  • 200g brašna
  • 1 kesica vanilinog šećer
  • Prstohvat soli
  • 3 kašike šećera
  • 70g margarina
  • 200ml vode

Glazura

Priprema:

1. Testo za profiterole: Vodu sipajte u šerpu, dodajte vanilin šećer, so, šećer, margarin i stavite šerpu na šporet i nižu temperaturu. Kada se margarin otopi i sjedini sa ostalim sastojcima, sklonite šerpu sa šporeta, dodajte brašno i sve vreme mešajte ručnom žicom za mućenje. Nakon minut vremena mućenja dodajte jaja i umutite mikserom.

2. Pripremljenom smesom punite špric za dekorisanje torti i istiskujte profiterole u pleh obložen papirom za pećenje. Profiterole pecite na 180°C 20 minuta. Pečene profiterole izvadite iz rerne, kada se prohlade, složite ih na tanjir ili tacnu po želji.

3. Glazura: Menaž crne čoko dugmiće stavite u šerpu, dodajte ulje i otopite na pari. Čokoladnom glazurom prelijete profiterole, pa poslužite.

Slični recepti