Čokoladni hleb

Sastojci:

Testo

  • 350g brašna
  • 1 jaje
  • 50ml mleka
  • 100g putera
  • 150g krem sira
  • 50g šećera
  • Kesica praška za pecivo
  • Prstvohvat soli

Čokoladni deo

…i još:

  • 1 jaje
  • Brašno za testo
  • Prah šećer

Priprema:

1. Recept je za kalup dužine najmanje 30cm.

2. 1. Čokoladni krem u tegli ili bezbednoj posudi stavite u rernu na 70 da se otopi ili u mikrotalasnu pećnicu ili u mlaku vodu.

2. Za testo pažljivo odmerite sve sastojke, pomešajte ih u dubljoj posudi i umesite u glatko testo. S obzirom na to da nema kvasca, testo može odmah da se koristi.

3. Na pobrašnjenoj površini razvucite testo veličine 30x50cm, zatim ravnomerno razmažite čokoladni krem i pospite rendanom Menaž čokoladom ili Menaž crnim čoko dugmićima. Na kraju, urolajte testo sa kraće strane.

4. Rolat isecite na pola po dužini, stavite jedan deo na drugi i pređite oklagijom da se spoje i dobijete čokoladne šare.

5. Čokoladni hleb prebacite u podmazan pleh i premažite umućenim jajetom. Pecite u zagrejanoj rerni na 170°C oko 50 minuta. Pre služenja sačekajte da se ohladi i pospite prah šećerom.

Slični recepti