Koristimo kolačiće kako bismo vam omogućili najbolje moguće iskustvo na sajtu. Kolačići su male tekstualne datoteke a informacije o njima se skladište u vašem pretraživaču. Informacije imaju funkciju da prepoznaju posetioce koji se vraćaju na sajt i da nam pomognu da uvidimo koja sekcija na sajtu je vama najkorisnija ili najzanimljivija.
Čokoladni hleb
Sastojci:
Testo
- 350g brašna
- 1 jaje
- 50ml mleka
- 100g putera
- 150g krem sira
- 50g šećera
- Kesica praška za pecivo
- Prstvohvat soli
Čokoladni deo
- 180g čokoladnog krema po izboru
- 50 Menaž čokolade ili Menaž crnih čoko dugmića
…i još:
- 1 jaje
- Brašno za testo
- Prah šećer
Priprema:
1. Recept je za kalup dužine najmanje 30cm.
2. 1. Čokoladni krem u tegli ili bezbednoj posudi stavite u rernu na 70 da se otopi ili u mikrotalasnu pećnicu ili u mlaku vodu.
2. Za testo pažljivo odmerite sve sastojke, pomešajte ih u dubljoj posudi i umesite u glatko testo. S obzirom na to da nema kvasca, testo može odmah da se koristi.
3. Na pobrašnjenoj površini razvucite testo veličine 30x50cm, zatim ravnomerno razmažite čokoladni krem i pospite rendanom Menaž čokoladom ili Menaž crnim čoko dugmićima. Na kraju, urolajte testo sa kraće strane.
4. Rolat isecite na pola po dužini, stavite jedan deo na drugi i pređite oklagijom da se spoje i dobijete čokoladne šare.
5. Čokoladni hleb prebacite u podmazan pleh i premažite umućenim jajetom. Pecite u zagrejanoj rerni na 170°C oko 50 minuta. Pre služenja sačekajte da se ohladi i pospite prah šećerom.