Koristimo kolačiće kako bismo vam omogućili najbolje moguće iskustvo na sajtu. Kolačići su male tekstualne datoteke a informacije o njima se skladište u vašem pretraživaču. Informacije imaju funkciju da prepoznaju posetioce koji se vraćaju na sajt i da nam pomognu da uvidimo koja sekcija na sajtu je vama najkorisnija ili najzanimljivija.
Čokoladni hleb
Sastojci:
Za patišpanj:
- 200 g Menaž čokolade
- 120 g maslaca
- 150 g šećera
- 3 jajeta
- 150 g brašna
- 1 kašičica praška za pecivo
- Prstohvat soli
Za glazuru:
- 100 g crne čokolade
- 50 ml slatke pavlake
- 30 g seckanih badema
- 30 g seckanih oraha
Priprema:
- Zagrejte rernu na 180°C i obložite kalup za hleb (dimenzije oko 20×10 cm) papirom za pečenje.
- Otopite čokoladu i maslac na pari ili u mikrotalasnoj, mešajući dok ne postane glatko. Ostavite da se malo ohladi.
- Umutite jaja sa šećerom dok ne postanu svetla i penasta. Dodajte otopljenu Menaž čokoladu s maslacem i sjedinite.
- U drugoj posudi pomešajte brašno, prašak za pecivo i so, pa postepeno dodajte smesu s čokoladom.
- Sipajte smesu u pripremljeni kalup i pecite 40-45 minuta, dok čačkalica ne izađe suva. Ohladite hleb u kalupu 10 minuta, a zatim ga prebacite na rešetku da se potpuno ohladi.
- Otopite čokoladu sa slatkom pavlakom na tihoj vatri, mešajući dok ne postane glatka.
- Prelijte ohlađeni hleb glazurom.
- Pospite seckane bademe i orahe po glazuri za dodatnu hrskavost i dekoraciju.