Čokoladni hleb

Sastojci:

Za patišpanj: 

 

  • 200 g Menaž čokolade 
  • 120 g maslaca
  • 150 g šećera
  • 3 jajeta
  • 150 g brašna
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • Prstohvat soli

 

Za glazuru:

 

  • 100 g crne čokolade
  • 50 ml slatke pavlake
  • 30 g seckanih badema
  • 30 g seckanih oraha

Priprema:

  1. Zagrejte rernu na 180°C i obložite kalup za hleb (dimenzije oko 20×10 cm) papirom za pečenje.
  2. Otopite čokoladu i maslac na pari ili u mikrotalasnoj, mešajući dok ne postane glatko. Ostavite da se malo ohladi.
  3. Umutite jaja sa šećerom dok ne postanu svetla i penasta. Dodajte otopljenu Menaž čokoladu s maslacem i sjedinite.
  4. U drugoj posudi pomešajte brašno, prašak za pecivo i so, pa postepeno dodajte smesu s čokoladom.
  5. Sipajte smesu u pripremljeni kalup i pecite 40-45 minuta, dok čačkalica ne izađe suva. Ohladite hleb u kalupu 10 minuta, a zatim ga prebacite na rešetku da se potpuno ohladi.
  6. Otopite čokoladu sa slatkom pavlakom na tihoj vatri, mešajući dok ne postane glatka.
  7. Prelijte ohlađeni hleb glazurom.
  8. Pospite seckane bademe i orahe po glazuri za dodatnu hrskavost i dekoraciju.

Slični recepti