Čokoladni keks rolat

Autor:
Pavlovic Vesna

Kategorije:

Sastojci:

Smesa

  • 300 g mlevenog Štark Avala keksa
  • 2 kašike šećera u prahu
  • 1 kašika nutele
  • 150 ml mleko
  • 70g margarina
  • 1 kesica vanilin šećera

Nadev

Glazura

Dekoracija

  • po potrebi šarene mrvice

Priprema:

  1. Smesa: Mikserom umutite margarin sa šećerom u prahu i vanilin šećerom. Zatim mikser isključite, dodajte mleveni Štark Avala keks, nutelu, postepeno dodajte mleko i sve lepo sjedinite rukom.
  2. Od dobijene smese oblikujte pravougaonik na providnoj prianjajućoj foliji. Po sredini rasporedite seckane bananice. Urolajte,pa zategnite foliju sa obe strane kako bi se lepo formirao oblik. Stavite na tacnu i ostavite u zamrzivač da odstoji sat vremena.
  3. Glazura: Menaž čokoladu polomite na kockice, stavite u šerpu, dodajte ulje i otopite na pari. Smesu izvadite iz zamrzivača i uklonite foliju. Prelijte glazurom od Menaž čokolade, dekorišite šarenim mrvicama i ostavite da se glazura stegne.
  4. Secite na kriške željene debljine, servirajte i poslužite.

Slični recepti