Koristimo kolačiće kako bismo vam omogućili najbolje moguće iskustvo na sajtu. Kolačići su male tekstualne datoteke a informacije o njima se skladište u vašem pretraživaču. Informacije imaju funkciju da prepoznaju posetioce koji se vraćaju na sajt i da nam pomognu da uvidimo koja sekcija na sajtu je vama najkorisnija ili najzanimljivija.
Čokoladni keks rolat
Sastojci:
Smesa
- 300 g mlevenog Štark Avala keksa
- 2 kašike šećera u prahu
- 1 kašika nutele
- 150 ml mleko
- 70g margarina
- 1 kesica vanilin šećera
Nadev
- 6 Bananica
Glazura
- 150g Menaž čokolade
- 3 kašike ulje
Dekoracija
- po potrebi šarene mrvice
Priprema:
- Smesa: Mikserom umutite margarin sa šećerom u prahu i vanilin šećerom. Zatim mikser isključite, dodajte mleveni Štark Avala keks, nutelu, postepeno dodajte mleko i sve lepo sjedinite rukom.
- Od dobijene smese oblikujte pravougaonik na providnoj prianjajućoj foliji. Po sredini rasporedite seckane bananice. Urolajte,pa zategnite foliju sa obe strane kako bi se lepo formirao oblik. Stavite na tacnu i ostavite u zamrzivač da odstoji sat vremena.
- Glazura: Menaž čokoladu polomite na kockice, stavite u šerpu, dodajte ulje i otopite na pari. Smesu izvadite iz zamrzivača i uklonite foliju. Prelijte glazurom od Menaž čokolade, dekorišite šarenim mrvicama i ostavite da se glazura stegne.
- Secite na kriške željene debljine, servirajte i poslužite.