Čokoladni kolač na vodi

Sastojci:

  • 425ml vode
  • 250g brašna
  • 100g šećera
  • Kesica praška za pecivo
  • 3-4 kašike pekmeza po želji
  • Malo cimeta

Glazura

Priprema:

1. Uključite rernu da se greje na 200°C.

2. U posudu sipajte običnu vodu, dodajte šećer i pekmez po izboru i umutite varjačom. Postepeno dodajte brašno i prašak za pecivo, kao i kašičicu cimeta sve vreme mešajući smesu varjačom.

3. Smesu za posni čokoladni kolač na vodi izlijte u pleh manjih dimenzija po izboru obložen papirom za pečenje i pecite oko 20 do 30 minuta.

4. Glazura: Preko Menaž čokolade prelijte običnu vodu i stavite na ringlu zagrejanu na umerenoj temperaturi. Mešajte sve dok se čokolada sasvim ne rastopi i sjedini sa vodom. Za lepši ukus dodajte kašičicu ekstrakta od vanile.

Savet: Menaž čokoladu možete zameniti Menaž crnim čoko dugmićima!

Slični recepti