Koristimo kolačiće kako bismo vam omogućili najbolje moguće iskustvo na sajtu. Kolačići su male tekstualne datoteke a informacije o njima se skladište u vašem pretraživaču. Informacije imaju funkciju da prepoznaju posetioce koji se vraćaju na sajt i da nam pomognu da uvidimo koja sekcija na sajtu je vama najkorisnija ili najzanimljivija.
Čokoladni kolač na vodi
Sastojci:
- 425ml vode
- 250g brašna
- 100g šećera
- Kesica praška za pecivo
- 3-4 kašike pekmeza po želji
- Malo cimeta
Glazura
- 150g Menaž čokolade ili Menaž crnih čoko dugmića
- 100ml vode
- Kašičica vanilinog ekstrakta
Priprema:
1. Uključite rernu da se greje na 200°C.
2. U posudu sipajte običnu vodu, dodajte šećer i pekmez po izboru i umutite varjačom. Postepeno dodajte brašno i prašak za pecivo, kao i kašičicu cimeta sve vreme mešajući smesu varjačom.
3. Smesu za posni čokoladni kolač na vodi izlijte u pleh manjih dimenzija po izboru obložen papirom za pečenje i pecite oko 20 do 30 minuta.
4. Glazura: Preko Menaž čokolade prelijte običnu vodu i stavite na ringlu zagrejanu na umerenoj temperaturi. Mešajte sve dok se čokolada sasvim ne rastopi i sjedini sa vodom. Za lepši ukus dodajte kašičicu ekstrakta od vanile.
Savet: Menaž čokoladu možete zameniti Menaž crnim čoko dugmićima!