Koristimo kolačiće kako bismo vam omogućili najbolje moguće iskustvo na sajtu. Kolačići su male tekstualne datoteke a informacije o njima se skladište u vašem pretraživaču. Informacije imaju funkciju da prepoznaju posetioce koji se vraćaju na sajt i da nam pomognu da uvidimo koja sekcija na sajtu je vama najkorisnija ili najzanimljivija.
Čokoladni kolač od sira sa lešnicima
Sastojci:
Kora
- 100g brašna
- 100g omekšalog putera
- 50g šećera
- 20g kakao praha
- 25g mlevenih lešnika
Čokoladni fil
- 150g Menaž čokolade ili Menaž crnih čoko dugmića
- 100g mlečne čokolade po izboru
- 100g čokoladnog krema po izboru
- 500g krem sira
- 100g šećera
- 2 jaja
Čokoladni preliv
- Menaž čokolada ili Menaž čoko dugmići
- Nekoliko kašika mleka ili ulja
Priprema:
1. Rernu zagrejte na 180°C, a kalup prečnika oko 26cm premažite po ivicama, a dno prekrijte papirom za pečenje.
2. Sve sastojke previđene za koru dodajte u mikser i mešajte dok ne dobijete glatku smesu. Navlaženim rukama utisnite testo u pripremljeni kalup i pecite oko 15 minuta. Ostavite u kalupu da se hladi.
3. Mlečnu čokoladu, kao i Menaž čokoladu ili Menaž crne čoko dugmiće zajedno istopite i promešajte. Dodajte u dublju posudu i pomešajte sa čokoladnim kremom i šećerom. Dodajte krem sir i mutite mikserom dok sve svi sastojci ne sjedine. Na kraju, mikserom umešajte i dva jaja u smesu.
4. Fil prelijte preko pečene podloge ravnomerno, zatim vratite u rernu na još 50 minuta. Nakon pečenja, ostavite kolač da se potpuno ohladi, zatim prelijte čokoladnom glazurom i ostavite u frižideru najmanje četiri sata pre služenja.