Čokoladni kolač od sira sa lešnicima

Sastojci:

Kora

  • 100g brašna
  • 100g omekšalog putera
  • 50g šećera
  • 20g kakao praha
  • 25g mlevenih lešnika

Čokoladni fil

  • 150g Menaž čokolade ili Menaž crnih čoko dugmića
  • 100g mlečne čokolade po izboru
  • 100g čokoladnog krema po izboru
  • 500g krem sira
  • 100g šećera
  • 2 jaja

Čokoladni preliv

Priprema:

1. Rernu zagrejte na 180°C, a kalup prečnika oko 26cm premažite po ivicama, a dno prekrijte papirom za pečenje.

2. Sve sastojke previđene za koru dodajte u mikser i mešajte dok ne dobijete glatku smesu. Navlaženim rukama utisnite testo u pripremljeni kalup i pecite oko 15 minuta. Ostavite u kalupu da se hladi.

3. Mlečnu čokoladu, kao i Menaž čokoladu ili Menaž crne čoko dugmiće zajedno istopite i promešajte. Dodajte u dublju posudu i pomešajte sa čokoladnim kremom i šećerom. Dodajte krem sir i mutite mikserom dok sve svi sastojci ne sjedine. Na kraju, mikserom umešajte i dva jaja u smesu. 

4. Fil prelijte preko pečene podloge ravnomerno, zatim vratite u rernu na još 50 minuta. Nakon pečenja, ostavite kolač da se potpuno ohladi, zatim prelijte čokoladnom glazurom i ostavite u frižideru najmanje četiri sata pre služenja.

Slični recepti