Koristimo kolačiće kako bismo vam omogućili najbolje moguće iskustvo na sajtu. Kolačići su male tekstualne datoteke a informacije o njima se skladište u vašem pretraživaču. Informacije imaju funkciju da prepoznaju posetioce koji se vraćaju na sajt i da nam pomognu da uvidimo koja sekcija na sajtu je vama najkorisnija ili najzanimljivija.
Čokoladni kolač sa bundevom
Sastojci:
TESTO
- 2 jaja
- pola šoljice šećera
- pola šoljice brašna
- 2 pune šolje pirea od bundeve (2 srednje kriške)
- 1 šoljica griza
- 1 šoljica mleka
- pola šoljice ulja
- 1 velika kašika kako praha
- 1 prašak za pecivo
FIL
- 100ml pavlake za kuvanje
- 160g Menaž čokolade
Priprema:
- Kriške bundeve ispecite u rerni, na 200°C 30-ak minuta (u zavisnosti od rerne). Kad se ohladi, napravite pire (možete viljuškom ili u blenderu).
- Testo: Penasto umutite jaja i šećer pa polako dodajte ostale sastojke. Kakao prah, brašno i prašak za pecivo promešajte i dodajte u smesu. Na kraju dodajte pire od bundeve. Pecite na 180°C oko 30 minuta.
- Fil: U 100ml pavlake za kuvanje istopite Menaž čokoladu i prelijte vruć kolač.
- Ukrasite po želji listićima badema ili pečenim lešnicima.