Koristimo kolačiće kako bismo vam omogućili najbolje moguće iskustvo na sajtu. Kolačići su male tekstualne datoteke a informacije o njima se skladište u vašem pretraživaču. Informacije imaju funkciju da prepoznaju posetioce koji se vraćaju na sajt i da nam pomognu da uvidimo koja sekcija na sajtu je vama najkorisnija ili najzanimljivija.
Čokoladni kolačići sa bademima
Sastojci:
- 100g sirovih badema
- 100g Štark Avala keksa
- 80g kikiriki putera
- 50g margarina
- sok jedne pomorandže
- 1 kašičica rendane kore pomorandže
- 1 kašičica arome vanile
- 1 kašičica kakao praha
- 50g šećera u prahu
Glazura
- 100-150g Menaž crnih čoko dugmića
- 20g margarina
- 3-4 kašike mlevenih badema
- nekoliko slanih štapića
Priprema:
- Mlevene bademe i Štark Avala keks sjedinite u jednoj posudi. Dodajte kikiriki puter, omekšali margarin, sok i koru pomorandže, kakao i šećer u prahu. Rukama umesite testo i ukoliko je potrebno dodajte postepeno jednu po jednu kašiku vode. Od dobijene smese pravite kuglice, a zatim ih oblikujte. Ostavite ih u frižideru da se stegnu bar 1h a zatim ih prelijte glazurom od istopljenih Menaž crnih čokoladnih dugmića i margarina. Vratite u frižider da se čokolada stegne, a potom 1/3 kolačića uronite u glazuru, a odmah zatim i u mlevene bademe.
- Slane štapiće izlomite, svaki štapić uronite 2-3mm u istopljenu čokoladu i zabodite u kolačić.