Čokoladni kolačići sa bademima

Sastojci:

  • 100g sirovih badema
  • 100g Štark Avala keksa
  • 80g kikiriki putera
  • 50g margarina
  • sok  jedne pomorandže
  • 1 kašičica rendane kore pomorandže
  • 1 kašičica arome vanile
  • 1 kašičica kakao praha
  • 50g šećera u prahu

Glazura

Priprema:

  1. Mlevene bademe i Štark Avala keks sjedinite u jednoj posudi. Dodajte kikiriki puter, omekšali margarin, sok i koru pomorandže, kakao i šećer u prahu. Rukama umesite testo i ukoliko je potrebno dodajte postepeno jednu po jednu kašiku vode. Od dobijene smese pravite kuglice, a zatim ih oblikujte. Ostavite ih u frižideru da se stegnu bar 1h a zatim ih prelijte glazurom od istopljenih Menaž crnih čokoladnih dugmića i margarina. Vratite u frižider da se čokolada stegne, a potom 1/3 kolačića uronite u glazuru, a odmah zatim i u mlevene bademe.
  2. Slane štapiće izlomite, svaki štapić uronite 2-3mm u istopljenu čokoladu i zabodite u kolačić.

Slični recepti