Čokoladni mus sa malinama
Sastojci:
Za čokoladni mus:
- 200 g Menaž čokolade
- 3 jaja (odvojiti belanca i žumanca)
- 2 kašike šećera
- 200 ml slatke pavlake
- Prstohvat soli
Za beli sloj:
- 100 ml slatke pavlake
- 100 g krem sira (ili mascarpone)
- 1 kašika šećera u prahu
Za dekoraciju čokoladnog musa sa malinama:
- Sveže maline
- Rendana Menaž čokolada, Menaž dekoracija ili kakao
Priprema:
- Čokoladu istopi na pari i ostavi da se prohladi.
- Žumanca penasto umutiti sa 1 kašikom šećera. U drugoj posudi umutiti slatku pavlaku u čvrst šlag. U trećoj posudi umutiti belanca sa prstohvatom soli i ostatkom šećera u čvrst sneg.
- U prohlađenu čokoladu dodaj umućena žumanca, lagano umešaj šlag, a potom i sneg od belanaca, nežno mešajući dok se sve ne sjedini. Rasporedi čokoladni mus u čaše ili teglice.
- Umuti slatku pavlaku sa krem sirom i šećerom u prahu dok ne dobiješ glatku kremu. Stavi beli sloj preko čokoladnog musa.
- Na vrh dodaj sveže maline i narendanu čokoladu. Po želji možeš rashladiti 1-2 sata pre služenja.