Čokoladni mus sa malinama

Sastojci:

Za čokoladni mus: 

  • 200 g Menaž čokolade 
  • 3 jaja (odvojiti belanca i žumanca)
  • 2 kašike šećera
  • 200 ml slatke pavlake
  • Prstohvat soli

Za beli sloj:

  • 100 ml slatke pavlake
  • 100 g krem sira (ili mascarpone)
  • 1 kašika šećera u prahu

Za dekoraciju čokoladnog musa sa malinama: 

  • Sveže maline
  • Rendana Menaž čokolada, Menaž dekoracija ili kakao

Priprema:

  1. Čokoladu istopi na pari i ostavi da se prohladi.
  2. Žumanca penasto umutiti sa 1 kašikom šećera. U drugoj posudi umutiti slatku pavlaku u čvrst šlag. U trećoj posudi umutiti belanca sa prstohvatom soli i ostatkom šećera u čvrst sneg.
  3. U prohlađenu čokoladu dodaj umućena žumanca, lagano umešaj šlag, a potom i sneg od belanaca, nežno mešajući dok se sve ne sjedini. Rasporedi čokoladni mus  u čaše ili teglice.
  4. Umuti slatku pavlaku sa krem sirom i šećerom u prahu dok ne dobiješ glatku kremu. Stavi beli sloj preko čokoladnog musa.
  5. Na vrh dodaj sveže maline i narendanu čokoladu. Po želji možeš rashladiti 1-2 sata pre služenja.

Slični recepti

Politika privatnosti

Koristimo kolačiće kako bismo vam omogućili najbolje moguće iskustvo na sajtu. Kolačići su male tekstualne datoteke a informacije o njima se skladište u vašem pretraživaču. Informacije imaju funkciju da prepoznaju posetioce koji se vraćaju na sajt i da nam pomognu da uvidimo koja sekcija na sajtu je vama najkorisnija ili najzanimljivija.