Čokoladni padobranci

Sastojci:

Testo za padobrance

  • 3 belanca
  • 150g mlevnih oraha
  • 150g mlevenih badema
  • 250g šećera
  • 2 kašike kakao praha
  • Sok od limuna ili kore pomornadže

Čokoladni fil

  • 3 žumanca
  • 100g Menaž čokolade ili Menaž crnih čokoladnih dugmića
  • 100g prah šećera
  • 100g margarina

Priprema:

1. Testo za kolačiće: Belanca umutite sa šećerom u čvrst sneg, dodaje malo limunovog soka ili koru pomorandže i još jednom kratko umutite. Kakao prah, mlevene orahe i mlevene bademe postepeno dodajte u smesu i umešajte ih varjačom ili špatulom tako da se dobro sjedine sa ostatkom.

2. Rernu uključite na 150°C, a pleh obložite papirom za pečenje. Od smese za testo keksiće možete vaditi malom kašikom i ređati na pleh ili smesu izliti u poslastičarsku kesu i tako istiskati kolače. Ukoliko koristite poslastičarku kesu, izaberite nastavak po želji, okrugli ili zvezdasti. Kolači bi trebalo da budu manji, ne morate vaditi veliku količinu testa za svaki. Pecite na istoj temperaturi između 20 minuta i 30 minuta, važno je da ostanu svetle boje.

3. Fil: Žumanca dobro umutite ručno sa prah šećerom i kuvajte na pari dok se prah šećer ne rastopi, a smesa zgusne. Sklonite sa šporeta, dodajte margarin i Menaž čokoladu i umešajte ih ručno dok se svi sastojci ne sjedine u gusti krem. Umesto Menaž čokolade možete koristiti Menaž crne čoko dugmiće.

4. Kada se kolači ispeku i ohlade, biće vam potreban par kako bi se formirali čokoladni padobranci. Unutrašnju stranu jednog kolača premažite čokoladnim filom i spojite ga sa drugim kolačem. Pre posluženja ih ostavite da odstoje, najbolje ih pripremite dan pre nego što želite da ih poslužite. 

5. Ako želite još ukusnije i kremastije čokoladne padobrance, rastopite 100g Menaž čokolade sa malo margarina, mleka ili ulja i umočite jednu stranu kolača. Ostavite da se čokolada stegne i spremni su za jelo!

Slični recepti