Čokoladni tart

Sastojci:

Kora

  • 250g Štark Petit Beurre ili Štark Avala keksa
  • 100g mlevenih pečenik lešnika
  • 125g istopljenog putera
  • 100ml mleka

Čokoladni ganaš

  • 200g Menaž čokolade
  • 100g mlečne čokolade po izboru
  • 250ml slatke pavlake
  • 50g putera

Dekoracija

  • 50g rendane Menaž čokolade
  • 150g jagoda
  • 100g borovnica

Priprema:

1. Kora: Suve sastojke pomešajte i umesite u jednaku smesu, varjačom ili rukama, a zatim utisnite dobro u pravougaoni kalup i ostavite u frižider da se stegne.

2. Čokoladni ganaš: Na šporetu na nižoj temperaturi zagrejte slatku pavlaku, ali da ne proključa. Menaž čokoladu izlomite na komade i stavite u odvojenu činiju. Kada se slatka pavlaka zagreje, prelijte je preko Menaž čokolade i ostavite nekoliko minuta, zatim promešajte varjačom ili žicom za mućenje dok se čokolada sasvim ne rastopi. Puter takođe rastopite i umešajte u ganaš. Gotovim filom prelijte koru, ravnomerno rasporedite i vratite u frižider da se dobro stegne, najmanje 3 sata.

3. Dekoracija: Pre služenja izvadite čokoladni rat iz frižidera, narendajte Menaž čokoladu i dodajte borovnice i seckane jagode po površini.

Savet: Ukoliko se odlučite za posnu verziju, koristite isključivo Menaž čokoladu, biljnu pavlaku, Štark Avala keks, kao i posni margarin.

Slični recepti