Koristimo kolačiće kako bismo vam omogućili najbolje moguće iskustvo na sajtu. Kolačići su male tekstualne datoteke a informacije o njima se skladište u vašem pretraživaču. Informacije imaju funkciju da prepoznaju posetioce koji se vraćaju na sajt i da nam pomognu da uvidimo koja sekcija na sajtu je vama najkorisnija ili najzanimljivija.
Čokoladni tart sa malinama
Sastojci:
- 10-12 papirnih korpica za mafine
- 300g mlevenog Štark Avala ili Štark Petit Beurre keksa
- 150g margarina
- 5 kašika mleka
- 100g Menaž čokolade ili Menaž crnih čoko dugmića
- 100g mlečne čokolade po izboru
- 200ml slatke pavlake
- 400g svežih malina
Priprema:
1. Otopite margarin, pa ga sjedinite sa mlevenim Štark Avala ili Štark Petit Beurre keksom. Zatim uzmite korpice za mafine, obložite zidove korpica ovom smesom kao i dno, a sredinu ostavite praznu. Ostavite popunjene korpice u frižider na hlađenje dok pripremate fil.
2. Slatku pavlaku zagrejte do vrenja, zatim sklonite sa ringle, dodajte izlomljenu Menaž čokoladu i mlečnu čokoladu i mešajte dok ne dobijete kompaktnu smesu, poput ganaš krema. Potom izlijte čokoladnu smesu u korpice i vratite ponovo u frižider na hlađenje.
3. Za to vreme operite maline i stavite ih na kuhinjski ubrus da upije višak vode. Zatim ih poređajte po površini tarta preko čokolade.
Umesto Menaž čokolade možete upotrebiti i Menaž crne čoko dugmiće.