Koristimo kolačiće kako bismo vam omogućili najbolje moguće iskustvo na sajtu. Kolačići su male tekstualne datoteke a informacije o njima se skladište u vašem pretraživaču. Informacije imaju funkciju da prepoznaju posetioce koji se vraćaju na sajt i da nam pomognu da uvidimo koja sekcija na sajtu je vama najkorisnija ili najzanimljivija.
Čokoladni tartufi
Sastojci:
- 200 g Menaž čokolade
- 100 ml slatke pavlake
- 50 g putera
- 1 kašika meda (opciono)
- 1 kašičica ekstrakta vanile (opciono)
- 2 kašike ruma ili likera (opciono)
- 100 g kakao praha (za valjanje)
Priprema:
- Iseckati Menaž čokoladu na sitne komade i staviti je u posudu.
- U šerpici zagrejati slatku pavlaku do tačke ključanja (ne sme da provri).
- Preliti toplu pavlaku preko čokolade, dodati puter i mešati dok ne dobijete glatku, sjajnu smesu.
- Po želji dodati med, vanilu ili rum, pa sve sjediniti.
- Ostaviti u frižideru najmanje 2 sata dok se ne stegne dovoljno za oblikovanje.
- Kašičicom vaditi smesu i rukama oblikovati kuglice.
- Svaku kuglicu uvaljati u kakao prah tako da bude ravnomerno prekrivena.
- Gotove bombice poređati na tanjir i ostaviti ih u frižideru da očvrsnu.