Čokoladni tartufi

Sastojci:

  • 200 g Menaž čokolade 
  • 100 ml slatke pavlake
  • 50 g putera
  • 1 kašika meda (opciono)
  • 1 kašičica ekstrakta vanile (opciono)
  • 2 kašike ruma ili likera (opciono)
  • 100 g kakao praha (za valjanje)

Priprema:

  1. Iseckati Menaž čokoladu na sitne komade i staviti je u posudu.
  2. U šerpici zagrejati slatku pavlaku do tačke ključanja (ne sme da provri).
  3. Preliti toplu pavlaku preko čokolade, dodati puter i mešati dok ne dobijete glatku, sjajnu smesu.
  4. Po želji dodati med, vanilu ili rum, pa sve sjediniti.
  5. Ostaviti u frižideru najmanje 2 sata dok se ne stegne dovoljno za oblikovanje.
  6. Kašičicom vaditi smesu i rukama oblikovati kuglice.
  7. Svaku kuglicu uvaljati u kakao prah tako da bude ravnomerno prekrivena.
  8. Gotove bombice poređati na tanjir i ostaviti ih u frižideru da očvrsnu.

Slični recepti