Čokoladni tost za dvoje

Sastojci:

Sastojci za domaći krem: 

  • 200 g lešnika
  • 150 g Menaž čokolade (otopljene)
  • 2 kašike kakao praha
  • 100 g šećera u prahu
  • 100 ml mleka
  • 2 kašike ulja (suncokretovo ili kokosovo)
  • 1 kašičica ekstrakta vanile (po želji)
  • Prstohvat soli
  • Omiljeni tost hleb 

Priprema:

  1. Peći lešnike u rerni na 180°C oko 10 minuta dok ne postanu blago zlatni. Ostaviti ih da se malo ohlade, a zatim ih oljuštiti trljanjem u krpi ili rukama.
  2. Staviti lešnike u blender ili secka i blendati dok ne postanu glatka pasta (potrebno je nekoliko minuta). Povremeno zaustaviti blender i promešati smesu.
  3. Otopiti Menaž čokoladu na pari ili u mikrotalasnoj, zatim je dodati u lešnik pastu.
  4. Dodati kakao prah, šećer u prahu, mleko, ulje, vanilu i prstohvat soli. Nastaviti blendanje dok se sve lepo ne sjedini u glatku kremastu smesu.
  5. Hleb istostirati, iseći modlicama u srcasti oblik i mazati domaći čokoladni krem! 
  6. Po želji ukrasiti svežim jagodama i iseckanim lešnicima. 

Slični recepti