Koristimo kolačiće kako bismo vam omogućili najbolje moguće iskustvo na sajtu. Kolačići su male tekstualne datoteke a informacije o njima se skladište u vašem pretraživaču. Informacije imaju funkciju da prepoznaju posetioce koji se vraćaju na sajt i da nam pomognu da uvidimo koja sekcija na sajtu je vama najkorisnija ili najzanimljivija.
Čokoladni tost za dvoje
Sastojci:
Sastojci za domaći krem:
- 200 g lešnika
- 150 g Menaž čokolade (otopljene)
- 2 kašike kakao praha
- 100 g šećera u prahu
- 100 ml mleka
- 2 kašike ulja (suncokretovo ili kokosovo)
- 1 kašičica ekstrakta vanile (po želji)
- Prstohvat soli
- Omiljeni tost hleb
Priprema:
- Peći lešnike u rerni na 180°C oko 10 minuta dok ne postanu blago zlatni. Ostaviti ih da se malo ohlade, a zatim ih oljuštiti trljanjem u krpi ili rukama.
- Staviti lešnike u blender ili secka i blendati dok ne postanu glatka pasta (potrebno je nekoliko minuta). Povremeno zaustaviti blender i promešati smesu.
- Otopiti Menaž čokoladu na pari ili u mikrotalasnoj, zatim je dodati u lešnik pastu.
- Dodati kakao prah, šećer u prahu, mleko, ulje, vanilu i prstohvat soli. Nastaviti blendanje dok se sve lepo ne sjedini u glatku kremastu smesu.
- Hleb istostirati, iseći modlicama u srcasti oblik i mazati domaći čokoladni krem!
- Po želji ukrasiti svežim jagodama i iseckanim lešnicima.