Koristimo kolačiće kako bismo vam omogućili najbolje moguće iskustvo na sajtu. Kolačići su male tekstualne datoteke a informacije o njima se skladište u vašem pretraživaču. Informacije imaju funkciju da prepoznaju posetioce koji se vraćaju na sajt i da nam pomognu da uvidimo koja sekcija na sajtu je vama najkorisnija ili najzanimljivija.
Čokoladno srce
Sastojci:
- 3 čaše od 2dl brašna
- 2 čaše šećera
- 2 čaše vode
- 1 kesica cimeta
- 1 kašičica sode bikarbone (ili 1 kesica praška za pecivo)
- 6 kašika džema po želji
Za premaz
- džem po ukusu
Za glazuru:
- 100g Menaž čokolade
- Kašičica kokosovog ulja ili putera po želji
Priprema:
- Uključiti rernu na 180°C.
- Sve sastojke sipati u činiju i izmešati kašikom dok se ne sjedine. Ko ne voli ukus sode bikarbone, može je zameniti praškom za pecivo.
- Celu smesu izliti u pleh obložen pek-papirom dimenzija 25×38 cm (ili približno).
- Peći dok se ivice kolača ne odvoje od pleha. Ubadanjem čačkalice u sredinu proveriti da li je pečen.
- Pečen kolač izvaditi zajedno sa pek-papirom iz pleha i ostaviti da se potpuno ohladi.
- Uz pomoć noža (zasecanjem sa svih strana) i konca, preseći kolač horizontalno na dve kore.
- Uzeti modlu u obliku velikog srca i iseći patišpanj.
- Prvu koru staviti na poslužavnik i bogato je namazati džemom.
- Odozgo staviti drugu koru i premazati je džemom.
- Pripremiti glazuru od Menaž čokolade i preliti preko kolača.
Ostaviti da se glazura stegne pre služenja.