Čokoladno srce

Sastojci:

  • 3 čaše od 2dl brašna
  • 2 čaše šećera
  • 2 čaše vode
  • 1 kesica cimeta
  • 1 kašičica sode bikarbone (ili 1 kesica praška za pecivo)
  • 6 kašika džema po želji 

 

Za premaz

  • džem po ukusu 

 

Za glazuru: 

  • 100g Menaž čokolade
  • Kašičica kokosovog ulja ili putera po želji 

Priprema:

  1. Uključiti rernu na 180°C.
  2. Sve sastojke sipati u činiju i izmešati kašikom dok se ne sjedine. Ko ne voli ukus sode bikarbone, može je zameniti praškom za pecivo.
  3. Celu smesu izliti u pleh obložen pek-papirom dimenzija 25×38 cm (ili približno).
  4. Peći dok se ivice kolača ne odvoje od pleha. Ubadanjem čačkalice u sredinu proveriti da li je pečen.
  5. Pečen kolač izvaditi zajedno sa pek-papirom iz pleha i ostaviti da se potpuno ohladi.
  6. Uz pomoć noža (zasecanjem sa svih strana) i konca, preseći kolač horizontalno na dve kore.
  7. Uzeti modlu u obliku velikog srca i iseći patišpanj.
  8. Prvu koru staviti na poslužavnik i bogato je namazati džemom.
  9. Odozgo staviti drugu koru i premazati je džemom.
  10. Pripremiti glazuru od Menaž čokolade i preliti preko kolača.

Ostaviti da se glazura stegne pre služenja.

Slični recepti