Koristimo kolačiće kako bismo vam omogućili najbolje moguće iskustvo na sajtu. Kolačići su male tekstualne datoteke a informacije o njima se skladište u vašem pretraživaču. Informacije imaju funkciju da prepoznaju posetioce koji se vraćaju na sajt i da nam pomognu da uvidimo koja sekcija na sajtu je vama najkorisnija ili najzanimljivija.
Domaća pita od bundeve
Sastojci:
- 600g bundeve
- 400g brašna
- 100g oraha
- 100g suvog grožđa
- 4 jaja
- 200g smeđeg šećera
- 300ml ulja
- Kašičica i po praška za pecivo
- Kašičica i po sode bikarbone
- Pakovanje vanilinog šećera
- Prstohvat soli
- Kašičica cimeta
- Polovina kašičice muskatnog oraščića
Šlag sa aromom narandže
- 200ml slatke pavlake
- 2 kašike šećera
- 1 pomorandža
- Prstohvat muskatnog oraščića
Dekoracija
Priprema:
1. Zagrejte rernu na 180°C ili 160°C ukoliko imate ventilator. Kalup ili pleh okruglog oblika i prečnika 28-30cm podmažite i obložite papirom za pečenje. Bundevu operite, isecite na komade, očistite od semenki i izrendajte bez korice. Orahe isecite grubo.
2. U odvojenoj posudi penasto umutite mikserom jaja, šećer, vanilin šećer i prstohvat soli. Postepeno dodajte ulje. U drugoj posudi pomešajte suve sastojke – brašno, sodu bikarbonu, cimet i muskatni orah i promešajte. Dodajte orahe, suvo grožđe i rendanu bundevu. Na kraju, pomešajte sve sastojke i promešajte špatulom ili varjačom.
3. Izlijte testo u kalup za pečenje i pecite oko sat vremena. Čačkalicom proverite da li je pita potpuno pečena.
4. Nakon što se ispeče, pažljivo je izvadite iz klaupa i ostavite da se ohladi bez pokrivanja.
5. Slatku pavlaku penasto umutite, dodajte sok i rendanu koru jedne pomorandže i ostavite u frižider da se ohladi. Pre služenja, dodajte malo šlaga uz parče pite od bundeve. Dodajte i Menaž crne čoko dugmiće kao ukusnu dekoraciju!