Domaći biskvit

Sastojci:

  • Brašno 100 gr
  • Prašak za pecivo 1 kesica
  • Šećer u prahu 140 gr
  • Vanilin šećer 2 kesice
  • Puter 150 gr
  • Menaž čokolada 170 gr
  • Lešnici, orasi ili bademi 70 gr
  • Jaja 4
  • Mleko 3-4 kašike

 

Za dekoraciju (opciono) 

  • Sveže maline ili jagode

Priprema:

  1. Dobro umutiti 140 gr putera, dodati šećer u prahu, 1 vanilin šećer, 70 gr Menaž čokolade i žumanca, pa sve dobro umutiti. Dodati zatim 100 gr brašna i prašak za pecivo, potrebnu količinu mleka i sneg od 4 belanca, na kraju umešati i ukupno 70 gr orašastih plodova po želji, pa sve sjediniti laganim mešanjem.
  2. Sa ostatkom putera podmazati, a zatim i brašnom posuti modlu “kuglofa”, prečnika 16 cm (ili neku veću) i sipati testo. Peći ga na srednjoj teperaturi, oko 180 stepeni, 35 minuta. 
  3. Dekoracija: 100 g Menaž čokolade otopiti sa kašičicom ulja/putera i preliti po kolaču pa ga ostaviti da se dobro ohladi. Servirati uz sveže crveno voće po želji. 

Slični recepti