Domaći biskvit

Sastojci:

  • Brašno 100 gr
  • Prašak za pecivo 1 kesica
  • Šećer u prahu 140 gr
  • Vanilin šećer 2 kesice
  • Puter 150 gr
  • Menaž čokolada 170 gr
  • Lešnici, orasi ili bademi 70 gr
  • Jaja 4
  • Mleko 3-4 kašike

 

Za dekoraciju (opciono) 

  • Sveže maline ili jagode

Priprema:

  1. Dobro umutiti 140 gr putera, dodati šećer u prahu, 1 vanilin šećer, 70 gr Menaž čokolade i žumanca, pa sve dobro umutiti. Dodati zatim 100 gr brašna i prašak za pecivo, potrebnu količinu mleka i sneg od 4 belanca, na kraju umešati i ukupno 70 gr orašastih plodova po želji, pa sve sjediniti laganim mešanjem.
  2. Sa ostatkom putera podmazati, a zatim i brašnom posuti modlu “kuglofa”, prečnika 16 cm (ili neku veću) i sipati testo. Peći ga na srednjoj teperaturi, oko 180 stepeni, 35 minuta. 
  3. Dekoracija: 100 g Menaž čokolade otopiti sa kašičicom ulja/putera i preliti po kolaču pa ga ostaviti da se dobro ohladi. Servirati uz sveže crveno voće po želji. 

Slični recepti

Politika privatnosti

Koristimo kolačiće kako bismo vam omogućili najbolje moguće iskustvo na sajtu. Kolačići su male tekstualne datoteke a informacije o njima se skladište u vašem pretraživaču. Informacije imaju funkciju da prepoznaju posetioce koji se vraćaju na sajt i da nam pomognu da uvidimo koja sekcija na sajtu je vama najkorisnija ili najzanimljivija.