Koristimo kolačiće kako bismo vam omogućili najbolje moguće iskustvo na sajtu. Kolačići su male tekstualne datoteke a informacije o njima se skladište u vašem pretraživaču. Informacije imaju funkciju da prepoznaju posetioce koji se vraćaju na sajt i da nam pomognu da uvidimo koja sekcija na sajtu je vama najkorisnija ili najzanimljivija.
Domaći biskvit
Sastojci:
- Brašno 100 gr
- Prašak za pecivo 1 kesica
- Šećer u prahu 140 gr
- Vanilin šećer 2 kesice
- Puter 150 gr
- Menaž čokolada 170 gr
- Lešnici, orasi ili bademi 70 gr
- Jaja 4
- Mleko 3-4 kašike
Za dekoraciju (opciono)
- Sveže maline ili jagode
Priprema:
- Dobro umutiti 140 gr putera, dodati šećer u prahu, 1 vanilin šećer, 70 gr Menaž čokolade i žumanca, pa sve dobro umutiti. Dodati zatim 100 gr brašna i prašak za pecivo, potrebnu količinu mleka i sneg od 4 belanca, na kraju umešati i ukupno 70 gr orašastih plodova po želji, pa sve sjediniti laganim mešanjem.
- Sa ostatkom putera podmazati, a zatim i brašnom posuti modlu “kuglofa”, prečnika 16 cm (ili neku veću) i sipati testo. Peći ga na srednjoj teperaturi, oko 180 stepeni, 35 minuta.
- Dekoracija: 100 g Menaž čokolade otopiti sa kašičicom ulja/putera i preliti po kolaču pa ga ostaviti da se dobro ohladi. Servirati uz sveže crveno voće po želji.