Domaći kolači

Sastojci:

Kora

  • 1+½ šolje oraha
  • ¼ šolje kakao praha
  • 3 kašike kokosovog ili javorovog sirupa
  • 2 kašike kokosovog ulja
  • Prstohvat soli

Fil

  • 1+½ šolje indijskog oraha
  • 1 avokado srednje veličine
  • ½ šolje kakao praha
  • 4 kašika kokosovog ili javorovog sirupa
  • 3 kašike kokosovog ulja
  • ¼ šolje bademovog mleka
  • Prstohvat soli
  • Ekstrakt vanile

Sloj sa pistaćima

  • 2 šolje pistaća
  • 4 kašike kokosovog ili javorovog sirupa
  • Ekstrakt vanile

Čokoladna glazura

Priprema:

1. Dodajte sve sastojke u blender i sameljite dok ne ostanu sitne mrvice. Dobijenu smesu utisnite u manje okrugle kalupe koliko materijala imate. Ostavite ih da se stegnu u frižideru dok pravite fil.

2. Ponovo stavite sve sastojke za fil u blender i sameljite dok ne dobijete ujednačenu, kremastu i glatku smesu. Rasporedite ravnomerno preko svake kore i ostavite u frižideru dok ne pripremite i sloj sa pistaćima.

3. Takođe, sastojke za sloj od pistaća stavite u blender i meljite od pet do 10 minuta. Nakon toga prelijte preko fila i vratite u frižider na najmanje četiri sata.

4. Čokoladnu glazuru napravite tako što ćete otopiti Menaž čokoladu ili Menaž crne čokolade uz kokosovo ulje i prošarati po svakom kolaču. Ostavite da se dobro ohladi pre posluženja.

Slični recepti

Politika privatnosti

Koristimo kolačiće kako bismo vam omogućili najbolje moguće iskustvo na sajtu. Kolačići su male tekstualne datoteke a informacije o njima se skladište u vašem pretraživaču. Informacije imaju funkciju da prepoznaju posetioce koji se vraćaju na sajt i da nam pomognu da uvidimo koja sekcija na sajtu je vama najkorisnija ili najzanimljivija.