Koristimo kolačiće kako bismo vam omogućili najbolje moguće iskustvo na sajtu. Kolačići su male tekstualne datoteke a informacije o njima se skladište u vašem pretraživaču. Informacije imaju funkciju da prepoznaju posetioce koji se vraćaju na sajt i da nam pomognu da uvidimo koja sekcija na sajtu je vama najkorisnija ili najzanimljivija.
Domaći kolači
Sastojci:
Kora
- 1+½ šolje oraha
- ¼ šolje kakao praha
- 3 kašike kokosovog ili javorovog sirupa
- 2 kašike kokosovog ulja
- Prstohvat soli
Fil
- 1+½ šolje indijskog oraha
- 1 avokado srednje veličine
- ½ šolje kakao praha
- 4 kašika kokosovog ili javorovog sirupa
- 3 kašike kokosovog ulja
- ¼ šolje bademovog mleka
- Prstohvat soli
- Ekstrakt vanile
Sloj sa pistaćima
- 2 šolje pistaća
- 4 kašike kokosovog ili javorovog sirupa
- Ekstrakt vanile
Čokoladna glazura
- 100g Menaž čokolade ili Menaž crnih čoko dugmića
- Nekoliko kašika kokosovog ulja
Priprema:
1. Dodajte sve sastojke u blender i sameljite dok ne ostanu sitne mrvice. Dobijenu smesu utisnite u manje okrugle kalupe koliko materijala imate. Ostavite ih da se stegnu u frižideru dok pravite fil.
2. Ponovo stavite sve sastojke za fil u blender i sameljite dok ne dobijete ujednačenu, kremastu i glatku smesu. Rasporedite ravnomerno preko svake kore i ostavite u frižideru dok ne pripremite i sloj sa pistaćima.
3. Takođe, sastojke za sloj od pistaća stavite u blender i meljite od pet do 10 minuta. Nakon toga prelijte preko fila i vratite u frižider na najmanje četiri sata.
4. Čokoladnu glazuru napravite tako što ćete otopiti Menaž čokoladu ili Menaž crne čokolade uz kokosovo ulje i prošarati po svakom kolaču. Ostavite da se dobro ohladi pre posluženja.