Domaći kolači

Sastojci:

Kora

  • 1+½ šolje oraha
  • ¼ šolje kakao praha
  • 3 kašike kokosovog ili javorovog sirupa
  • 2 kašike kokosovog ulja
  • Prstohvat soli

Fil

  • 1+½ šolje indijskog oraha
  • 1 avokado srednje veličine
  • ½ šolje kakao praha
  • 4 kašika kokosovog ili javorovog sirupa
  • 3 kašike kokosovog ulja
  • ¼ šolje bademovog mleka
  • Prstohvat soli
  • Ekstrakt vanile

Sloj sa pistaćima

  • 2 šolje pistaća
  • 4 kašike kokosovog ili javorovog sirupa
  • Ekstrakt vanile

Čokoladna glazura

Priprema:

1. Dodajte sve sastojke u blender i sameljite dok ne ostanu sitne mrvice. Dobijenu smesu utisnite u manje okrugle kalupe koliko materijala imate. Ostavite ih da se stegnu u frižideru dok pravite fil.

2. Ponovo stavite sve sastojke za fil u blender i sameljite dok ne dobijete ujednačenu, kremastu i glatku smesu. Rasporedite ravnomerno preko svake kore i ostavite u frižideru dok ne pripremite i sloj sa pistaćima.

3. Takođe, sastojke za sloj od pistaća stavite u blender i meljite od pet do 10 minuta. Nakon toga prelijte preko fila i vratite u frižider na najmanje četiri sata.

4. Čokoladnu glazuru napravite tako što ćete otopiti Menaž čokoladu ili Menaž crne čokolade uz kokosovo ulje i prošarati po svakom kolaču. Ostavite da se dobro ohladi pre posluženja.

Slični recepti