Koristimo kolačiće kako bismo vam omogućili najbolje moguće iskustvo na sajtu. Kolačići su male tekstualne datoteke a informacije o njima se skladište u vašem pretraživaču. Informacije imaju funkciju da prepoznaju posetioce koji se vraćaju na sajt i da nam pomognu da uvidimo koja sekcija na sajtu je vama najkorisnija ili najzanimljivija.
Duo fantastico
Sastojci:
Dve kore:
- 8 jaja
- 8 kašika brašna
- 1 kesica praška za pecivo
- 8 kašika šećera
- 8 kašika mlevenih pečenih lešnika ili oraha
Fil
- 1l mleka
- 2 pudinga od vanile
- 4 kašike gustina
- 7 kašika šećera
- 150g mlevenog Štark Avala ili Štark Petit Beurre keksa
- 100g mlevenih pečenih lešnika ili oraha
- 250g margarina
Glazura
- 150g Menaž čokolade ili Menaž crnih čoko dugmića
- 100ml slatke pavlake
Priprema:
1. Kora: Postupak za jednu koru.Umutite 4 belanca u čvrst sneg, dodajte 4 kašike šećera, a zatim i 4 žumanca. Nakon toga, dodajte 4 kašike lešnika ili oraha, 4 kašike brašna i pola kesice praška za pecivo. Fino umutite mikserom i pecite koru na 220°C. Isti postupak ponovite i za drugu koricu. Korice pre filovanja natopite tečnošću koju dobijete kada ušpinujete 4 kašike šećera i šoljicu vode (mera za jednu koricu).
2. Fil: Od jedne litre mleka odvojite 200ml za puding. Ostatak mleka stavite da se kuva. U činiju sipajte 7 kašika šećera, 2 kesice pudinga od vanile i gustin. Kad mleko provri, razmućenu sastojke sipajte u mleko i kuvajte standardno. Kad se fil ohladi, umutite ga mikserom uz dodatak margarina, mlevenog Štark Avala ili Štark Petit Beurre keksa i mlevenih lešnika ili oraha.
3. Ređajte koru natopljenu prethodno polovinom fila. Zatim dodajte drugu natopljenu koru i drugu polovinu fila. Preko toga ide glazura od rastopljene Menaž čokolade i slatke pavlake. Preostaje da kolač ohladi pre služenja.
4. Umesto Menaž čokolade možete upotrebiti i Menaž crne čoko dugmiće.