Duo fantastico

Sastojci:

Dve kore:

  • 8 jaja
  • 8 kašika brašna
  • 1 kesica praška za pecivo
  • 8 kašika šećera
  • 8 kašika mlevenih pečenih lešnika ili oraha

Fil

  • 1l mleka
  • 2 pudinga od vanile
  • 4 kašike gustina
  • 7 kašika šećera 
  • 150g mlevenog Štark Avala ili Štark Petit Beurre keksa
  • 100g mlevenih pečenih lešnika ili oraha
  • 250g margarina

Glazura

Priprema:

1. Kora: Postupak za jednu koru.Umutite 4 belanca u čvrst sneg, dodajte 4 kašike šećera, a zatim i 4 žumanca. Nakon toga, dodajte 4 kašike lešnika ili oraha, 4 kašike brašna i pola kesice praška za pecivo. Fino umutite mikserom i pecite koru na 220°C. Isti postupak ponovite i za drugu koricu. Korice pre filovanja natopite tečnošću koju dobijete kada ušpinujete 4 kašike šećera i šoljicu vode (mera za jednu koricu).

2. Fil: Od jedne litre mleka odvojite 200ml za puding. Ostatak mleka stavite da se kuva. U činiju sipajte 7 kašika šećera, 2 kesice pudinga od vanile i gustin. Kad mleko provri, razmućenu sastojke sipajte u mleko i kuvajte standardno. Kad se fil ohladi, umutite ga mikserom uz dodatak margarina, mlevenog Štark Avala ili Štark Petit Beurre keksa i mlevenih lešnika ili oraha.

3. Ređajte koru natopljenu prethodno polovinom fila. Zatim dodajte drugu natopljenu koru i drugu polovinu fila. Preko toga ide glazura od rastopljene Menaž čokolade i slatke pavlake. Preostaje da kolač ohladi pre služenja.

4. Umesto Menaž čokolade možete upotrebiti i Menaž crne čoko dugmiće.

Slični recepti