Koristimo kolačiće kako bismo vam omogućili najbolje moguće iskustvo na sajtu. Kolačići su male tekstualne datoteke a informacije o njima se skladište u vašem pretraživaču. Informacije imaju funkciju da prepoznaju posetioce koji se vraćaju na sajt i da nam pomognu da uvidimo koja sekcija na sajtu je vama najkorisnija ili najzanimljivija.
Francuska torta prepuna čokolade
Sastojci:
Za patišpanj:
- 12 zumanaca
- 12 belanaca
- Oko 160g Menaž čokolade
- 280 g mlevenih oraha (umešati u orahe tri ravne kašike brašna)
- 280 g šećera
- 280 g putera
Za fil:
- 200 g šećera u prahu
- 4 cela jajeta
- 200 g putera
- Oko 160 g Menaž čokolade
- 2 kesice vanilin šećera
Priprema:
- Umutite žumanca, šećer i puter, dodajte istopljenu Menaž čokoladu i mutite dalje. Dodajte orahe (i brašno) i umućeni sneg od belanaca. Pecite tri kore u okruglom plehu (26 cm) na 180°C, oko 20 minuta. Po želji, premažite kore džemom koji volite (ovaj korak je opcionalan).
- Priprema fila za francusku čokoladnu tortu: Umutite cela jaja sa pola šećera na pari, pa smesu ohladite. Umutite puter sa preostalim šećerom, dodajte istopljenu čokoladu i vanilin šećer. Ohlađeni fil mutite dok ne postane čvrst, pa filujte kore.
- Glazura: Istopite Menaž čokoladu sa puterom na pari (160 g čokolade, 2 kašike putera), i prelijte tortu. Ukrasite po želji Menaž dekoracijom. Francuska torta prepuna čokolade je spremna!