Francuska torta prepuna čokolade

Autor:
Menaž

Kategorije:

Sastojci:

Za patišpanj: 

  • 12 zumanaca
  • 12 belanaca
  • Oko 160g Menaž čokolade 
  • 280 g mlevenih oraha (umešati u orahe tri ravne kašike brašna)
  • 280 g šećera
  • 280 g putera

 

Za fil:

  • 200 g šećera u prahu
  • 4 cela jajeta
  • 200 g putera
  • Oko 160 g Menaž čokolade
  • 2 kesice vanilin šećera

Priprema:

  1. Umutite žumanca, šećer i puter, dodajte istopljenu Menaž čokoladu i mutite dalje. Dodajte orahe (i brašno) i umućeni sneg od belanaca. Pecite tri kore u okruglom plehu (26 cm) na 180°C, oko 20 minuta. Po želji, premažite kore džemom koji volite (ovaj korak je opcionalan). 
  2. Priprema fila za francusku čokoladnu tortu: Umutite cela jaja sa pola šećera na pari, pa smesu ohladite. Umutite puter sa preostalim šećerom, dodajte istopljenu čokoladu i vanilin šećer. Ohlađeni fil mutite dok ne postane čvrst, pa filujte kore.
  3. Glazura: Istopite Menaž čokoladu sa puterom na pari (160 g čokolade, 2 kašike putera), i prelijte tortu. Ukrasite po želji Menaž dekoracijom. Francuska torta prepuna čokolade je spremna! 

Slični recepti