Francuska torta prepuna čokolade

Sastojci:

Za patišpanj: 

  • 12 zumanaca
  • 12 belanaca
  • Oko 160g Menaž čokolade 
  • 280 g mlevenih oraha (umešati u orahe tri ravne kašike brašna)
  • 280 g šećera
  • 280 g putera

 

Za fil:

  • 200 g šećera u prahu
  • 4 cela jajeta
  • 200 g putera
  • Oko 160 g Menaž čokolade
  • 2 kesice vanilin šećera

Priprema:

  1. Umutite žumanca, šećer i puter, dodajte istopljenu Menaž čokoladu i mutite dalje. Dodajte orahe (i brašno) i umućeni sneg od belanaca. Pecite tri kore u okruglom plehu (26 cm) na 180°C, oko 20 minuta. Po želji, premažite kore džemom koji volite (ovaj korak je opcionalan). 
  2. Priprema fila za francusku čokoladnu tortu: Umutite cela jaja sa pola šećera na pari, pa smesu ohladite. Umutite puter sa preostalim šećerom, dodajte istopljenu čokoladu i vanilin šećer. Ohlađeni fil mutite dok ne postane čvrst, pa filujte kore.
  3. Glazura: Istopite Menaž čokoladu sa puterom na pari (160 g čokolade, 2 kašike putera), i prelijte tortu. Ukrasite po želji Menaž dekoracijom. Francuska torta prepuna čokolade je spremna! 

Slični recepti

Politika privatnosti

Koristimo kolačiće kako bismo vam omogućili najbolje moguće iskustvo na sajtu. Kolačići su male tekstualne datoteke a informacije o njima se skladište u vašem pretraživaču. Informacije imaju funkciju da prepoznaju posetioce koji se vraćaju na sajt i da nam pomognu da uvidimo koja sekcija na sajtu je vama najkorisnija ili najzanimljivija.