Hrskava čokoladna torta sa puterom

Sastojci:

Hrskava korica

Fil

  • 500g krem sira po izboru
  • 500g maskarpone ili rikota sira
  • 2 kesice vanilinog šećera
  • 110g šećera
  • 80g brašna
  • Korica jedne pomoradnže
  • 3 jaja

Toping od čokolade

Priprema:

1. Počnite sa pripremom hrskave podloge za tortu. Štark Avala ili Štark Petit Beurre keks usitnite tako da dobijete finu teksturu. Puter otopite i umešajte u keks. Dodajte usitnjeni lešnik i utapkajte podlogu u podmazan okrugli kalup za pečenje. Stavite kalup u frižider da se korica stegne.

2. Ručnim mikserom sjedinite sve sastojke za fil i izlijte u pleh. Ravnomerno rasporedite i pecite u rerni zagrejanoj na 160°C oko 50 minuta. Ostavite da se ohladi u kalupu pre nego što izvadite tortu iz njega.

3. U međuvremenu pripremite glazuru tako što ćete Menaž čokoladu ili Menaž crne čoko dugmiće rastopiti sa uljem ili mlekom, a zatim preliti preko torte. Nakon što glazura bude spremna, ostavite je sa strane da se kratko prohladi.

4. U prohlađenu čokoladnu glazuru dodajte cele lešnike i promešajte, zatim prelijte preko torte.

5. Ostavite tortu u frižideru da se stegne nekoliko sati pre služenja.

Slični recepti