Huanito Kremasta Torta
Sastojci:
Kora
- 6 belanaca
 - 6 kašika šećera
 - 150g mlevenih oraha ili lešnika
 - Kašika brašna
 - Kašika kakao praha
 - Prstohvat soli
 
Osnovni fil
- 1l mleka
 - 150g šećera
 - 6 žumanaca
 - 3 kašike brašna
 - 4 kesice pudinga od vanile
 - 250g margarina
 - 100g prah šećera
 
Fil sa mlevenim orasima
- 250g mlevenih oraha
 
Fil sa Menaž čokoladom
- 150g Menaž čokolade ili Menaž crnih čoko dugmića
 
Fil sa mlevenim keksom
- 250g mlevenog Štark Avala ili Štark Petit Beurre keksa
 - 500ml hladne kisele vode
 - 300g šlag krema
 - 100g mleka u prahu
 
Dekoracija
- 200g šlag krema
 - 350ml kisele vode
 
Menaž crni i Menaž beli čoko dugmići
Priprema:
1. Uključite rernu da se greje na 200°C dok pripremate tortu Huanito.
2. Kora: Belanca pomešajte sa prstohvatom soli i mešajte miskerom sve dok ne dobijete čvrst sneg. Postepeno dodajte šećer sve vreme muteći mikserom. Nakon toga isključite mikser, dodajte brašno, mlevene orahe ili lešnike i kakao prah, promešajte kašikom ili varjačom tako da se svi sastojci sjedine. Smesu izlijte u pleh 24×34 obložen papirom za pečenje i pecite oko 15-20 minuta. Nakon što se kora ispeče, sačekajte da se prohladi pre nego što je odvojite od papira za pečenje.
3. Osnovni fil: Žumanca ulupajte ručno sa šećerom i brašnom, zatim postepeno dodajte 800ml mleka, a zatim i sadržaj kesica pudinga od vanile. Ostatak mleka sipajte u posudu i stavite na šporet, ostavite nekoliko minuta da se zagraje na umerenoj temperaturi, dodajte smesu sa žumacima i kuvajte sve dok se fil sasvim ne zgusne. Sklonite sa šporeta i ostavite sa strane da se kratko ohladi, a onda podelite fil na dva dela u dve odvojene posude. U odvojenoj posudi umutite margarin sobne temperature sa prah šećerom dok ne postane penasto.
3. Fil sa mlevenim orasima: U jedan deo osnovnog fila dodajte mlevene orahe i promešajte varjačom tako da se svi sastojci sjedine. Ostavite sa strane da se potpuno ohladi. Dodajte polovinu margarina umućenog sa prah šećerom i mešajte mikserom sve dok fil ne postane ujednačen
4. Fil sa Menaž čokoladom: U drugi deo osnovnog fila dodajte Menaž čokoladu ili Menaž crne čoko dugmiće i mešajte sve dok se čokolada ne istopi. Dodajte polovinu margarina umućenog sa prah šećerom i mešajte mikserom sve dok fil ne postane ujednačen.
5. Fil sa mlevenim keksom: Poslednji fil za Huanito tortu se priprema na sledeći način. Sipajte šlag krem i kiselu vodu u posudu i mešajte mikserom dok ne dobijete penastu smesu. Dodajte mleko u prahu, promešajte kašikom, dodajte Štark Avala ili Štark Petit Beurre keks i ponovo promešajte kašikom ili varjačom sve dok se smesa sasvim ne sjedini.
6. Filovanje torte Huanito: Na postolje po želji stavite koru, koju ćete premazati filom sa Menaž čokoladom, zatim slojem polovine fila sa mlevenim keksom, zatim filom sa mlevenim orasima i na kraju slojem druge polovina sa mlevenim keksom. Pažljivo izravnajte i dekorišite šlag kremom umućenom sa kiselom vodom u čvrstu smesu, a za ukras dodajte Menaž crne ili bele čoko dugmiće. Huanito tortu ostavite u frižideru da se dobro stegne pre služenja.

