Interkontinental torta

Sastojci:

Kore

  • 12 belanaca
  • 12 kašika šećera
  • 12 kašika brašna
  • 18 kašika mlevenih oraha

Fil

Dekoracija

Priprema:

1. Kore: Mera se odnosi na tri kore, za svaku koru koristite ⅓ sastojaka. Za jednu koru umutite 4 belanca u čvrst sneg, dodajte 4 kašike šećera i penasto umutiti. Dodaje postepeno 4 kašike brašna i 6 kašika mlevenih oraha sve vreme muteći. Smesu za kore izlijte u četvrtasti kalup i pecite u prethodno zagrejajnoj rerni na 200°C oko 20 minuta. Isti postpak ponovite za još dve kore.

2. Fil: Dok se poslednja kora peče, pripremite fil. Na nižoj temperaturi stavite mloeko da provri pazeći da ne zagori, a za to vreme penasto umutite žumanca sa šećerom i brašnom. Kada mleko provri, dodajte smesu sa žumancem i mešajte dok se ne zgusne. Skinuti sa ringle, dodajte margarin i prah šećer, a za bolji ukus možete dodati aromu ruma ili vanile. Fil dobro promešajte.

3. Fil podelite u tri činije. U prvu činiju dodajte mleveni orah, u drugu činiju otopljene Menaž bele čoko dugmiće i mleveni lešnik, a u treću činiju otopljene Menaž crne dugmiće. 

4. Filovanje torte: Na postolje po izboru stavite prvu koru, premažite je filom sa mlevenim orasima i poravnajte. Stavite drugu koru, premažite filom od lešnika i poravnajte. Na kraju, dodajte treću koru i premažite je čokoladnim filom. 
5. Dekoracija: Ostavite tortu sa strane da odmori dok pripremate dekoraciju. Šlag krem umutite prema uputstvu sa kesice, premažite celu tortu i na kraju pospite rendanom Menaž čokoladom.

Slični recepti