Jagoda-čokolada cupcake

Sastojci:

Testo za kapkejkove

  • 250g brašna
  • 100ml mleka
  • 70ml ulja
  • 1 jaje
  • 120g šećera
  • 200g Menaž čokolade ili Menaž crnih čoko dugmića
  • 200g jagoda (svežih ili zamrznutih)
  • 1 kesica vanilinog šećera
  • 1 kesica praška za pecivo
  • 1 kašika kakao praha
  • Prstohvat soli

Glazura i dekoracija

  • Slatka pavlaka
  • Menaž crni i Menaž beli čoko dugmići
  • Crvena boja za kolače
  • Ukrasi po želji u obliku srca

Priprema:

1. Zagrejte rernu na 180°C. Pripremite kalup za mafine koji ćete obložiti papirnim korpicama.

2. Ulje, mleko, jaje, šećer i vanilin šećer umutite penasto mikserom. U manjoj posudi na pari rastopite Menaž čokoladu ili Menaž crne čoko dugmiće i ostavite sa strane da se kratko ohladi, zatim dodajte smesi sa šećerom i jajetom i umutite mikserom.

3. U odvojenoj posudi pomešajte suve sastojke: brašno, prašak za pecivo, kakao prah i prstohvat soli koju ćete zatim postepeno dodavati u mešavinu sa čokoladom. Kratko umutite mikserom na najnižoj brzini da se svi sastojci sjedine. Jagode operite i isecite na manje komade ukoliko se odlučite za sveže jagode ili odmrznite i dobro ocedite ako koristite zamrznute.

4. Običnom kašikom ili kašikom za sladoled sipajte testo u kalupe za mafine i po želji dodajte jagode u svaki kapkejk. Pecite kolače oko 25 minuta u zagrejanoj rerni. Nakon što se ispeku, ostavite ih da se ohlade u kalupu 10 minuta, a zatim ih pažljivo možete izvaditi iz kalupa, ali ih ostavite u papiru.

5. Kada su glazura i dekoracija u pitanju, možete istopiti Menaž crne ili Menaž bele čoko dugmiće na pari i preliti preko kapkejkova. Dodatno, možete čvrto umutiti slatku pavlaku i dodati nekoliko kapi prehrambene crvene boje i ukrasiti svaki mafin poslastičarskim špricem ili poslastičarskom kesom. Pre posluženja ostavite kolače da odmore i da se glazura stegne.

Slični recepti