Koristimo kolačiće kako bismo vam omogućili najbolje moguće iskustvo na sajtu. Kolačići su male tekstualne datoteke a informacije o njima se skladište u vašem pretraživaču. Informacije imaju funkciju da prepoznaju posetioce koji se vraćaju na sajt i da nam pomognu da uvidimo koja sekcija na sajtu je vama najkorisnija ili najzanimljivija.
Jesenji kuglof
Sastojci:
- 3 veća jaja
- 100g šećera
- 300g brašna
- 1 kesica praška za pecivo
- 200ml mleka
- 150g omekšalog margarina
- 50ml ulja
- 50ml gazirane vode
- 100g žele bombona
- 50g suve brusnice
- 50g suvog grožđa
- 100g Menaž čokolade ili Menaž crnih čoko dugmića
- 3 kašike ulja
- Malo ruma
Priprema:
1. Potopite brusnice i suvo grožđe u rum ili u vrelu vodu. Žele bombone iseckajte. Izmutite jaja sa šećerom da pobele. Zatim dodajte omekšali margarin, ulje i brašno pomešano sa praškom za pecivo. Dodajte mleko i gaziranu vodu.
2. Brusnice i suvo grožđe ocedite od vode ili ruma i uvaljajte ih u brašno. Dodajte u testo brusnice, suvo grožđe i žele bombone. Izmešajte kašikom.
3. Sipajte u kalup za kuglof i stavite da se peče u zagrejanoj rerni oko 30 minuta na 180°C. Gotov kuglof izvadite iz kalupa.
4. Menaž čokoladu ili Menaž crne čoko dugmiće istopite sa uljem. Prelijte gotov kuglof i ostavite na hladnom mestu da se dobro ohladi pre služenja.