Jesenji kuglof

Autor:
Tatjana Erić Stojanović

Kategorije:

Sastojci:

  • 3 veća jaja
  • 100g šećera
  • 300g brašna
  • 1 kesica praška za pecivo
  • 200ml mleka
  • 150g omekšalog margarina
  • 50ml ulja
  • 50ml gazirane vode
  • 100g žele bombona
  • 50g suve brusnice
  • 50g suvog grožđa
  • 100g Menaž čokolade ili Menaž crnih čoko dugmića
  • 3 kašike ulja
  • Malo ruma

Priprema:

1. Potopite brusnice i suvo grožđe u rum ili u vrelu vodu. Žele bombone iseckajte. Izmutite jaja sa šećerom da pobele. Zatim dodajte omekšali margarin, ulje i brašno pomešano sa praškom za pecivo. Dodajte mleko i gaziranu vodu.

2. Brusnice i suvo grožđe ocedite od vode ili ruma i uvaljajte ih u brašno. Dodajte u testo brusnice, suvo grožđe i žele bombone. Izmešajte kašikom.

3. Sipajte u kalup za kuglof i stavite da se peče u zagrejanoj rerni oko 30 minuta na 180°C. Gotov kuglof izvadite iz kalupa.

4. Menaž čokoladu ili Menaž crne čoko dugmiće istopite sa uljem. Prelijte gotov kuglof i ostavite na hladnom mestu da se dobro ohladi pre služenja.

Slični recepti