Koristimo kolačiće kako bismo vam omogućili najbolje moguće iskustvo na sajtu. Kolačići su male tekstualne datoteke a informacije o njima se skladište u vašem pretraživaču. Informacije imaju funkciju da prepoznaju posetioce koji se vraćaju na sajt i da nam pomognu da uvidimo koja sekcija na sajtu je vama najkorisnija ili najzanimljivija.
Kapri kolač
Sastojci:
Fil sa jagodama
- 600g jagoda
- 200ml vode
- 150g šećera
- 1 kesica pudinga sa ukusom jagode
- 1 kašika čvrstina
Fil od vanile
- 300ml mleka
- 150g šećera
- 1 kesica pudinga sa ukusom vanile
- 60g margarina
- 60g mleka u prahu
Glazura
- 100g Menaž crnih čoko dugmica
- 50g margarina
- 1 jaje
Dodatno
- 350g Štark Piškota
- Šarene mrvice po ukusu
- 100ml mleka za umakanje Štark Piškota
Priprema:
1. U odgovarajući kalup (20x30cm) na dno poređajte Štark Piškote i svaku umočite na kratko u mleko.
2. Fil sa jagodama: Stavite jagode i šećer da se kuvaju, a kad provre, kuvajte oko 5-6 minuta. Za to vreme umutite puding sa ukusom jagode i čvrstin sa vodom, pa ga dodajte i zakuvajte sa jagodama. Vrućim filom odmah premažite preko Štark Piškota i ostavite da odstoji na sobnoj temperaturi. Preko fila od jagoda poređajte još jedan red Štark Piškota umočenih u malo mleka.
3. Fil od vanile: U posudu sa mlekom dodajte šećer i stavite da se zagreje na srednjoj temperaturi. U drugoj posudi sipajte malo mleka i razmutite puding od vanile i čvrstin. Kad mleko krene da se zagreva, dodajte puding i zakuvajte fil. Sklonite sa ringle, dodajte margarin i mešajte da se otopi i sastojci potpuno sjedine. Ostavite da se prohladi, pa mlakom filu dodajte i mleko u prahu i mikserom umutite smesu. Fil od vanile zatim sipajte preko Štark Piškota. Lepo rasporedite i ostavite kolač na sobnoj temepraturi da se malo prohladi, zatim prebacite u frižider.
4. Glazura: Na pari otopite Menaž crne čoko dugmiće sa margarinom. U posebnoj činiji viljuškom umutite jaje, pa mu polako dodajte otopljene dugmiće muteći sve vreme viljuškom. Čokoladnu glazuru potom prelijte preko fila od vanile i pospite šarenim mrvicama. Ostavite kolač u frižideru da se ohladi i stegne oko sat vremena. Kasnije, Kapri kolač isecite na parčad i poslužite.