Kapri kolač

Sastojci:

Fil sa jagodama

  • 600g jagoda
  • 200ml vode
  • 150g šećera
  • 1 kesica pudinga sa ukusom jagode
  • 1 kašika čvrstina

Fil od vanile

  • 300ml mleka
  • 150g šećera
  • 1 kesica pudinga sa ukusom vanile
  • 60g margarina
  • 60g mleka u prahu

Glazura

Dodatno

  • 350g Štark Piškota
  • Šarene mrvice po ukusu
  • 100ml mleka za umakanje Štark Piškota

Priprema:

1. U odgovarajući kalup (20x30cm) na dno poređajte Štark Piškote i svaku umočite na kratko u mleko.

2. Fil sa jagodama: Stavite jagode i šećer da se kuvaju, a kad provre, kuvajte oko 5-6 minuta. Za to vreme umutite puding sa ukusom jagode i čvrstin sa vodom, pa ga dodajte i zakuvajte sa jagodama. Vrućim filom odmah premažite preko Štark Piškota i ostavite da odstoji na sobnoj temperaturi. Preko fila od jagoda poređajte još jedan red Štark Piškota umočenih u malo mleka.

3. Fil od vanile: U posudu sa mlekom dodajte šećer i stavite da se zagreje na srednjoj temperaturi. U drugoj posudi sipajte malo mleka i razmutite puding od vanile i čvrstin. Kad mleko krene da se zagreva, dodajte puding i zakuvajte fil. Sklonite sa ringle, dodajte margarin i mešajte da se otopi i sastojci potpuno sjedine. Ostavite da se prohladi, pa mlakom filu dodajte i mleko u prahu i mikserom umutite smesu. Fil od vanile zatim sipajte preko Štark Piškota. Lepo rasporedite i ostavite kolač na sobnoj temepraturi da se malo prohladi, zatim prebacite u frižider.

4. Glazura: Na pari otopite Menaž crne čoko dugmiće sa margarinom. U posebnoj činiji viljuškom umutite jaje, pa mu polako dodajte otopljene dugmiće muteći sve vreme viljuškom. Čokoladnu glazuru potom prelijte preko fila od vanile i pospite šarenim mrvicama. Ostavite kolač u frižideru da se ohladi i stegne oko sat vremena. Kasnije, Kapri kolač isecite na parčad i poslužite.

Slični recepti