Koristimo kolačiće kako bismo vam omogućili najbolje moguće iskustvo na sajtu. Kolačići su male tekstualne datoteke a informacije o njima se skladište u vašem pretraživaču. Informacije imaju funkciju da prepoznaju posetioce koji se vraćaju na sajt i da nam pomognu da uvidimo koja sekcija na sajtu je vama najkorisnija ili najzanimljivija.
Karamel torta
Sastojci:
- 3 biskvitne kore (kupovne)
- 500ml mleka
- 300ml slatke pavlake
- 180ml kisele pavlake
- 100g Menaž belih čoko dugmića
- 100g mlevenog Petit Beurre keksa
- 360g karamelizovanog kondenzovanog mleka
- 80g putera
- vanila u prahu
Dekoracija
- 200ml slatke pavlake
- 50g mlevenog Petit Beurre keksa
Priprema:
1. Korice izbockajte viljuškom i natopite mlekom.
2. Umutite slatku pavlaku, pa dodajte kiselu pavlaku, otopljene bele Menaž čoko dugmiće i mleveni Petit Beurre keks.
3. Posebno umutite kondenzovano mleko sa vanilom u prahu, pa dodajte otopljeni i prohlađeni maslac.
4. Stavite koru, karamel fil, pa beli fil i tako sve redom.
5. Dekorišite umućenom pavlakom i mlevenim keksom.