Koristimo kolačiće kako bismo vam omogućili najbolje moguće iskustvo na sajtu. Kolačići su male tekstualne datoteke a informacije o njima se skladište u vašem pretraživaču. Informacije imaju funkciju da prepoznaju posetioce koji se vraćaju na sajt i da nam pomognu da uvidimo koja sekcija na sajtu je vama najkorisnija ili najzanimljivija.
Keks torta sa pudingom od čokolade
Sastojci:
- 500g Štark Petit Beurre ili Štark Avala keksa
- 600ml mleka
- 250g margarina
- 1 kesica pudinga od čokolade
- 5 kašika šećera
Dekoracija
Priprema:
1. Puding od čokolade pomešajte sa 4 kašike hladnog mleka i 5 kašika šećera i mešajte dok sve grudvice ne nestanu, 500ml mleka stavite na srednju temperaturu da prokuva. Sklonite sa šporeta, dodajte puding, vratite na ringlu i mešajte dok se puding ne zgusne.
2. Ostavite puding da se hladi, a kada se ohladi, dodajte omekšali ili umućeni margarin i sjedinite.
3. U preostalih 100ml mleka natopite komade keksa i ređajte ih na kalup do željene dužine. Premažite filom od pudinga i ponovite postupak sve dok ne iskoristite sav materijal.
4. Preostalim filom premažite i dekorišite kolač, zatim ostavite da se dobro ohladi pre služenja. Ukrasite Menaž crnim čoko dugmićima.