Koristimo kolačiće kako bismo vam omogućili najbolje moguće iskustvo na sajtu. Kolačići su male tekstualne datoteke a informacije o njima se skladište u vašem pretraživaču. Informacije imaju funkciju da prepoznaju posetioce koji se vraćaju na sajt i da nam pomognu da uvidimo koja sekcija na sajtu je vama najkorisnija ili najzanimljivija.
Keks torta sa šlagom i čokoladom
Sastojci:
- 800 g Petit Beurre keksa
- 900 ml mleka
- 1 kesica pudinga od vanile
- 1 kesica pudinga od čokolade
- 100g Menaž crnih čoko dugmića
- 100g bele čokolade
- 200g putera
- 200g šlaga
Za glazuru
- 170g Menaž čokolade
- 45 g putera
Priprema:
- U dve šerpice sipajte po 100ml hladnog mleka u koje ćete razmutiti puding od vanile, odnosno čokolade. U druge dve šerpice sipajte po 300ml mleka i stavite da se greje, pa kada mleko provri, sklonite sa vatre, umešajte pripremljenu smesu i kuvajte 2 minuta uz neprestano mešanje.
- U vreo puding od čokolade, dodajte Menaž crne čoko dugmiće, a u vreo puding od vanile dodajte belu čokoladu, pa oba pudinga ostavite da se dobro ohlade.
- Puter dobro umutite mikserom, pa po 100g dodajte u oba pudinga i sve sjedinite mikserom.
- Šlag dobro umutite mikserom, pa po 100g dodajte u obe puding smese, i na kraju sve sjedinite špatulom.
- Keks potapajte u toplo mleko pa poređajte po dnu kalupa. Filove podelite na dva dela pa ređajte po principu: keks, polovina pudinga od vanile, keks, polovina pudinga od čokolade, keks, druga polovina pudinga od vanile, keks, druga polovina fila od čokolade.
- Za savšrenu, svilenkastu glazuru, otopite 170g Menaž čokolade sa 45g putera i prelijte preko svoje tortice!