Keks torta sa šlagom i čokoladom

Sastojci:

Za glazuru

  • 170g Menaž čokolade 
  • 45 g putera

Priprema:

  1. U dve šerpice sipajte po 100ml hladnog mleka u koje ćete razmutiti puding od vanile, odnosno čokolade. U druge dve šerpice sipajte po 300ml mleka i stavite da se greje, pa kada mleko provri, sklonite sa vatre, umešajte pripremljenu smesu i kuvajte 2 minuta uz neprestano mešanje. 
  2. U vreo puding od čokolade, dodajte Menaž crne čoko dugmiće, a u vreo puding od vanile dodajte belu čokoladu, pa oba pudinga ostavite da se dobro ohlade.
  3. Puter dobro umutite mikserom, pa po 100g dodajte u oba pudinga i sve sjedinite mikserom.
  4. Šlag dobro umutite mikserom, pa po 100g dodajte u obe puding smese, i na kraju sve sjedinite špatulom.
  5. Keks potapajte u toplo mleko pa poređajte po dnu kalupa. Filove podelite na dva dela pa ređajte po principu: keks, polovina pudinga od vanile, keks, polovina pudinga od čokolade, keks, druga polovina pudinga od vanile, keks, druga polovina fila od čokolade. 
  6. Za savšrenu, svilenkastu glazuru, otopite 170g Menaž čokolade sa 45g putera i prelijte preko svoje tortice!

Slični recepti